Gospodării mistuite de flăcări la Valea Glodului şi Dolheştii MariRural

Gospodării mistuite de flăcări la Valea Glodului şi Dolheştii Mari

       Accesări: 111

În ultimele 24 de ore, Detaşamentul de Pompieri Fălticeni a fost solicitat să intervină la două incendii care s-au produs în comunele Vultureşti şi Dolheşti.

O lumânare lăsată aprinsă a incendiat o gospodărie din Valea Glodului. Militarii Detaşamentului de Pompieri Fălticeni şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Vultureşti au intervenit duminică, cu patru autospeciale, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit  într-o gospodărie din satul Valea Glodului, comuna Vultureşti.

Incendiul a fost anunţat la ora 10.24, iar la sosirea echipajelor ardeau acoperişul casei şi bunuri din interior, existând pericolul de propagare la întreaga locuinţă şi la gospodăria învecinată.

Au ars acoperişul casei, construit din lemn, cu învelitoare din azbociment, pe 64 de metri pătraţi, bunuri casnice, obiecte de mobilier, materiale textile, electrocasnice şi altele. S-au afumat planşeul şi pereţii interiori. Incendiul a fost lichidat la ora 12:47, iar cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost flacăra provenită de la o lumânare lăsată aprinsă şi nesupravegheată. Nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul casei, bunuri materiale şi locuinţa învecinată.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Al doilea incendiu s-a produs în această dimineaţă, în satul Dolheştii Mari. Militarii Detaşamentului de Pompieri Fălticeni au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.

La sosirea echipajelor, ardea în totalitate locuinţa, existând pericolul de propagare casele învecinate. Au ars casa, construită din lemn, cu învelitoare din şindrilă şi azbociment, pe 60 de metri pătraţi, bunurile casnice din interior şi documente personale.

Incendiul a fost anunţat la ora 7.11 şi a fost lichidat la ora 9:15. Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor, potrivit ISU Suceava, a fost efectul termic generat de un burlan metalic neprotejat termic faţă de materialele combustibile. Nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat două case învecinate.

ȘTIRI