Gospodărie din comuna Râșca distrusă de un incendiu puternic anunțat cu întârziere. Intervenție cu patru autospecialeRural

Gospodărie din comuna Râșca distrusă de un incendiu puternic anunțat cu întârziere. Intervenție cu patru autospeciale

       Accesări: 4592

În această dimineață, în jurul orei 03.12, a fost anunțat, prin numărul unic de urgență 112, un incendiu care a cuprins o gospodărie din satul Buda, comuna Râșca.

Militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Râșca, au intervenit cu patru autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea incendiului.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Bucovina” Suceava, flăcările au izbucnit din zona unei anexe gospodărești, prin efect termic, din cauza unui coș de fum neizolat corespunzător față de materialele combustibile.

Din cauza orei târzii, dar și a materialelor majoritare din lemn, flăcările, favorizate de vântul puternic, au cuprins cu repeziciune întreaga gospodărie, iar incendiul a fost anunțat cu întârziere.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

La sosirea echipajelor, ardeau generalizat acoperișul casei și anexele gospodărești, cu pericol de propagare la clădirile învecinate.

Incendiul a fost lichidat la ora 7:20.

Au ars acoperișul casei de locuit pe 100 metri pătrați, anexa corp comun (de la care a izbucnit incendiul) pe 50 metri pătrați, adăpostul de animale și fânarul pe 100 metri pătrați. Focul a distrus bunuri casnice, obiecte de mobilier, elemente de tâmplărie, circa 5 tone lemn de foc și 5 tone de furaje.

S-au degradat instalația electrică, pereții locuinței și alte bunuri.

Nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul casei de locuit, precum și locuința și anexele învecinate.

Au mai fost salvate două vaci, un cal, un porc și 20 de păsări de curte.

ȘTIRI