Gospodărie din Berchișești mistuită de focRural

Gospodărie din Berchișești mistuită de foc

       Accesări: 388

Militarii Gărzii de Intervenţie Gura Humorului şi ai Detaşamentului de Pompieri Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntar şi Privat pentru Situaţii de Urgenţă Cornu Luncii, au intervenit cu cinci autospeciale şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Berchişeşti.

Incendiul s-a produs noaptea trecută și a fost anunțat în jurul orei 21.18.

Potrivit ISU Suceava, la sosirea echipajelor, ardea acoperişul unei construcţii corp comun, compusă din bucătărie de vară, adăpost de animale, depozit de furaje şi baie, şi exista pericolul de propagare la casa de locuit şi la gospodăriile învecinate.

Incendiul a fost lichidat după aproape trei ore (0:10).

A ars acoperişul construcţiei corp comun, construit din lemn, cu învelitoare din azbociment, pe o suprafaţă totală de aproximativ 200 de metri pătraţi. Au mai ars circa 7 tone de fân şi s-au degradat bucătăria de vară, baia, un dormitor, obiecte de mobilier, aparatură electrocasnică, materiale textile, o moară de cereale şi o şişcorniţă.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect sau neizolat corespunzător.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat casa de locuit şi gospodăriile învecinate, cu bunurile aferente.

ȘTIRI