Gospodăria unei familii din Cornu Luncii a ars noaptea trecutăRural

Gospodăria unei familii din Cornu Luncii a ars noaptea trecută

       Accesări: 254

Casa şi anexele unei gospodării, aparţinând unor bătrâni din satul Brăieşti, comuna Cornu Luncii, au ars noaptea trecută într-un incendiu devastator. Incendiul s-a produs în jurul orei 18.00.

În ciuda intervenţiei pompierilor locali din Cornu Luncii şi Fălticeni, bărbatul a privit neputincios cum toată agoniseala familiei sale este mistuită de flăcări.

Militarii Detaşamentului de Pompieri Fălticeni, sprijiniţi de lucrătorii Serviciilor Voluntare şi Private pentru Situaţii de Urgenţă din comuna Cornu Luncii, au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui A.G., din satul Brăieşti, comuna Cornu Luncii.

La sosirea echipajelor, ardeau acoperişul casei de locuit şi anexele gospodăreşti (toate construcţiile poziţionate în formă de „U”, majoritatea din lemn), existând pericolul de propagare la o proprietate învecinată.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Au ars acoperişul casei de locuit pe 90 de metri pătraţi, o anexă şi şura, construcţie corp comun, pe 60 de metri pătraţi, acoperişul grajdului pe 70 de metri pătraţi şi acoperişul bucătăriei de vară pe 20 de metri pătraţi. Au mai fost distruse de flăcări bunuri casnice, circa 5 tone furaje, 2 tone de porumb boabe, 2 tone de grâu, 2,5 tone de secară şi 2 metri cubi lemn de foc. S-au degradat pereţii locuinţei.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de coşul de fum neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile.

Incendiul a fost lichidat la ora 22:15, iar pompierii au salvat o parte din construcţiile gospodăriei şi locuinţa învecinată.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti.

Sursa foto – Pro TV

ȘTIRI