Go European! Un nou proiect european la Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu” FălticeniEducație

Go European! Un nou proiect european la Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu” Fălticeni

       Accesări: 1037

Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu” Fălticeni implementează, în perioada 2018-2020, proiectul Erasmus+, Acțiunea cheie 1, Educație școlară, nr. 2018-1-RO01-KA101-048126, cu titlul “Go European!”, ne-a informat prof. dr. Raluca Iuliana Suciu, coordonatoarea proiectului.

Proiectul are ca grup țintă 12 profesori ai Colegiului Tehnic ”Mihai Băcescu” Fălticeni, care vor merge la cursuri de formare în Ljubliana (Slovenia), Florența (Italia), Barcelona (Spania) și Oxford (Marea Britanie).

Ca obiective, proiectul își propune creșterea interesului/motivației cadrelor didactice pentru îmbunătățirea competențelor de abordare diferențiată și integratoare a demersului didactic inovativ, combaterea reticenței unor cadre didactice la abordarea diferențiată și integratoare și la inovație, stimularea transferului de bune practici privind gestionarea situațiilor de criză educațională, diversificarea strategiilor de abordare diferențiată a comunicării profesorului cu elevul și părintele modern, dezvoltarea unei strategii in constituirea unei oferte educationale adecvate, cu discipline optionale integratoare. (CDS/CDL) și identificarea și transferul unor tehnici noi de comunicare și relaţionare pentru sprijinirea dezvoltării comportamentale, sociale și emoționale ale elevilor cu dificultăți de adaptare la mediul școlar.

Impactul general al proiectului se referă la schimbarea de atitudine a elevilor, părinților, partenerilor școlii, comunității locale asupra învățării transformative bazate pe valori, gândire critică, promovarea cooperării și comunicării autentice.

Primul flux al proiectului a avut loc între 20-26 ianuarie 2019, la organizația Skupina Primera din Ljubljana, Slovenia. La acest curs au participat 3 profesori de la Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu” Fălticeni: prof. Silvia Chirilă, director adjunct, prof. Doina Mihaela Monoranu și prof. Bogdan Dumitriu.

Cursul s-a numit TIC la ora mea: creșterea învățării, colaborării, motivației și creativității elevilor față de curriculum (ICT in My Classroom: Enhancing Students’ Learning, Collaboration, Motivation, and Creativity across the Curriculum)și a avut ca obiectiv principal pregătirea participanților pentru a lucra eficient cu diferite instrumente TIC pentru a: încuraja colaborarea între colegi în clasă, încuraja învățarea elevilor, crește motivația pentru învățare, activa independența studenților, inspira gândirea creatoare a elevilor.

Ca activități culturale, s-au vizitat orașul Ljubljana, cu obiectivele sale culturale (Catedrala, Castelul, podurile de peste Ljublianka, Piața Prešernov, Muzeul Iluziilor, Galeria națională Parcul  Tivoli și stațiunea Bled.

Al doilea flux al proiectului a avut loc între 18-29.03.2019, la organizația Europass Teacher Academy din Florența, Italia. La acest curs au participat 3 profesori de la Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu” Fălticeni: prof. Claudia Suseanu, director, prof. dr. Elena Deleanu și prof. Geanina-Ionela Moroșan.

Cursul s-a numit Managementul clasei și proiectele audio-vizuale (Classroom Management and Audio-Visual Projects) și a avut ca obiectiv principal pregătirea participanților pentru a lucra eficient cu diferite mijloace audio-video pentru a: Organiza un demers didactic eficient și actualizat, care să încurajeze participarea și învățarea angajată folosind cele mai recente tehnici și instrumente de predare; Crea și adapta resurse audio-vizuale (fotografii, filme, clipuri muzicale, documentare, videoclipuri noi …) pentru a preda disciplina într-un mod mai eficient; Reflecta asupra modului de a stabili regulile clasei, de a oferi instrucțiuni clare, de a monitoriza activitatea elevilor, de a încorpora în oră lucrul pe perechi și în grup; Se familiariza cu învățarea bazată pe proiecte și sarcini și acumularea de idei pentru a evalua în mod eficient învățarea și participarea elevilor; Conștientiza punctele tari și punctele slabe ale diferitelor instrumente vizuale și exploaterea lor în clasă într-un mod sigur și util.

În cadrul activităților culturale au fost vizitate obiective de interes din Florența și Toscana: Palazzo Vecchio, Galeriile Uffizi și Accademia, Palazzo Pitti, Capella Medici, Domul Santa Maria del Fiore, Muzeul Bargello, precum și un tur cultural al Toscanei, cuprinzând orașele San Gimigliano, Chianti și Sienna.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI