Gheorghe Flutur răspunde acuzelor PSD: Județul Suceava a primit la rectificare întreaga sumă solicitatăDiverse

Gheorghe Flutur răspunde acuzelor PSD: Județul Suceava a primit la rectificare întreaga sumă solicitată

       Accesări: 236

După ce fosta conducere social-democrată a judeţului Suceava a catalogat derizorie rectificarea bugetară primită în această vară, noul preşedinte al CJ Suceava, liberalul Gheorghe Flutur, a venit cu explicaţii directe pentru predecesorul său, Cătălin Nechifor.

Flutur a explicat că la Suceava au ajuns banii care au fost solicitaţi.

”Domnule Nechifor, anexa 3 și nu 4, cum ați spus dumneavoastră, face referire la bani alocați pentru județe (fiți vă rog mai atent). Acolo din 75,04 milioane de lei județul Suceava a primit 2,1 milioane și este pe locul 9 nu 38 cum ați afirmat dumneavoastră și, atenție, s-a primit tot ce s-a cerut: bani pentru fructe proaspete pentru elevi unde județul Suceava este pe primul loc cu 800.000 de lei, bani pentru personalul neclerical 1,1 milioane de lei.

Domnule Nechifor, anexa 4 se referă la comune, orașe și municipii și se referă la fonduri alocate pentru cadrele didactice precum restanțe la hotărâri judecătorești, titluri executorii  și nu are nici o legătură cu Consiliul Județean Suceava. În această situație, cât a cerut Inspectoratul Școlar Județean Suceava, condus de PSD, atât s-a primit. Acolo Suceava este pe locul 38, dar verificați-vă oamenii pe care i-ați pus să conducă instituția.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Domnule Nechifor, s-au retras bani pentru învățământul confesional la 3 județe din țară, printre care și Suceava, pentru că s-a estimat greșit la începutul anului de către Inspectoratul Școlar, condus de PSD. S-a estimat o sumă mai mare pentru 25 de unități acreditate deși doar în 21 de unități s-au înscris elevi, în total 3.688. Evident că s-a făcut rectificarea în funcție de numărul de elevi”, a explicat președintele Consiliului Județean.

ȘTIRI