Gheorghe Aldea susține creșterea numărului și sumelor pentru bursele sociale și de merit destinate elevilorAlegeri Locale

Gheorghe Aldea susține creșterea numărului și sumelor pentru bursele sociale și de merit destinate elevilor

       Accesări: 315

Mai mulți bani pentru elevii cu o situație materială precară. Gheorghe Aldea, candidatul ALDE la funcția de Primar al Municipiului Fălticeni, susține că administrația locală trebuie să acorde o atenție sporită pentru elevii care constituie cazuri sociale. Liderul liberal arată că în programul său de dezvoltare locală, componenta educație este creionată pe nevoile comunității locale.

Candidatul ALDE vorbește în platforma program și despre creșterea numărului de burse de merit, dar și al celor sociale.

El susține că va crește numărului și sumelor pentru burse sociale și de merit pentru elevii care studiază la Fălticeni.

Numărul beneficiarilor are trebui, în cel mai rău caz, să fie mărit cu minim 50%. Gheorghe Aldea a subliniat că sfârșitul anului trecut el a propus un amendament pe aceiași temă, dar care nu a fost aprobat în Consiliul Local.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

”Este nevoie urgent de creșterea numărului și sumelor pentru burse, atât pentru sociale cât și cele de merit pentru elevi.”, declară Gheorghe Aldea. ”Am susținut și voi susține această măsură pentru evitarea abandonului școlar. Consider că la momentul de față trebuie să creștem numărul de beneficiari ai burselor cu cel puțin 50%.”

Liderul ALDE Fălticeni spune că baremele și condițiile de acordare pentru burse sociale și de merit pentru elevi nu trebuie modificate, acestea fiind aprobate în Consiliul Local.

În Fălticeni sunt aproximativ 80 de elevi care primesc burse sociale.

Candidatul formațiunii ALDE la funcția de primar afirmă că au fost cazuri când elevi cu rezultate bune a învățătură au trebui să abandoneze școala pentru că nu mai aveau bani de navetă.

ȘTIRI