Gheorghe Aldea este noul șef al APM SuceavaActualitate

Gheorghe Aldea este noul șef al APM Suceava

       Accesări: 185

Începe primăvara cum nu se poate mai bine. Gheorghe Aldea este oficial noul șef al Agenției pentru Protecția Mediului Suceava, funcție atribuită de la 1 martie 2018. Economist de profesie, el ocupă postul de director executiv pentru următoarele 60 de zile.

Fostul șef al agenției, inginerul Vasile Oșean, a fost detașat la Buzău, începând din 27 februarie, tot ca director executiv.

Motivul sau motivele transferului, în „interes de serviciu”, nu se cunosc, însă inginerul domiciliat în Fălticeni va sosi la noul loc de muncă abia peste trei săptămâni. Până atunci este în concediu de odihnă.

Traseul Fălticeni-Dolhasca-București-Suceava

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Fostul viceprimar de Fălticeni și-a făcut bagajele pentru APM Suceava din noiembrie 2017, când și-a dat demisia din Consiliul Local, după aproape un an și jumătate de mandat ca reprezentant al formațiunii politice ALDE în deliberativ.

Imediat au apărut și primele zvonuri care spuneau că Gheorghe Aldea va ajunge mai devreme sau mai târziu la conducerea Agenției pentru Protecția Mediului.

Lucrurile erau destul de simple și convenabile.

La conducerea Ministerului Mediului se afla atunci, ca și acum, Leocadia Gavrilescu, membru al aceluiași partid ALDE. Nu mai departe de vara trecută, ea s-a deplasat la Fălticeni, la invitația primarului Cătălin Coman, unde vizita la platforma temporară de gunoi s-a transformat într-o muștruluială pentru toți factorii implicați, inclusiv pentru Vasile Oșean.

La scurt timp, economistul Gheorghe Aldea câștigă prin concurs un post la Primăria Orașului Dolhasca unde, timp de două săptămâni, activează ca funcționar în cadrul departamentului financiar al administrației locale. În luna noiembrie devine angajatul APM București, la compartimentul financiar.

După patru luni, din capitală este detașat la Suceava și numit în funcția de director executiv al Agenției pentru Protecția Mediului.

„Începând cu 1 martie 2018 am fost numit director executiv la APM Suceava. Numirea s-a făcut pentru 60 de zile calendaristice.”, ne-a declarat Gheorghe Aldea. „Așa prevede procedura. Vor fi, pentru început, două luni.”

Gheorghe Aldea pleacă de la un salariu de 700 de lei, cu cât era renumerat ca și consilier local, pe o simbrie lunară de 2.200 de lei. Desigur, responsabilitățile sunt altele.

Prima zi de lucru: flori și ședințe

Se spune că prima zi de lucru este și cea mai grea. Nu și pentru Gheorghe Aldea care susține că ziua de muncă a trecut destul de repede.

Proaspătul director executiv a ținut câteva ședințe fulger și a purtat discuții cu noii colegi de serviciu pe care i-a asigurat că își propune o colaborare bună în cadrul instituției și cu rezultate pe măsură.

Aldea a profitat de faptul că astăzi este 1 martie, așa că a venit încărcat cu buchete de flori pe care le-a dăruit doamnelor care lucrează în instituție.

„Știți cum este în prima zi. Încerci să-i cunoști pe oameni, să le vorbești despre intențiile tale. N-a fost o zi grea, ci una încărcată.”, explică noul șef al APM Suceava. „Pentru că este prima zi din martie am adus flori pentru colegele de la serviciu. Este un obicei frumos.”

Planul pe 60 de zile

Mandatul lui Gheorghe Aldea are doar 60 de zile, timp în care vrea să învețe la perfecție, mai întâi, ABC-ul de la Suceava.

El spune că le-a cerut tuturor colegilor să aibă deschidere către agenți economici și cetățeni, și i-a asigurat că dorește să conclucreze cât mai bine.

Le-am zis din capul locului că îmi doresc o colaborare colegială.”, explică Aldea. „Colegilor le-a transmis că vreau să comunicăm și să relaționăm foarte bine. Este foarte important să fim în același timp eficienți și corecți. Cred că personalul APM Suceava are toate călitățile necesare și este bine pregătit.”

Directorul executiv își propune să ducă la bun sfârșit fiecare activitate în parte, iar principalul obiectiv, în cele două luni, este funcționarea normală a agenției.

Gheorghe Aldea s-a născut în satul Băișești, comuna Cornu Luncii, și are 52 de ani. A fost viceprimar cu două mandate la Fălticeni, dar și consilier local pentru APR, PNL și ALDE.

La alegerile din iunie 2016 s-a numărat printre candidații la funcția de primar al municipiului Fălticeni.

ȘTIRI