Gesturi de solidaritate de la antreprenori, medici, preoți, jandarmi și studenți pentru Alexandra ConțuActualitate

Gesturi de solidaritate de la antreprenori, medici, preoți, jandarmi și studenți pentru Alexandra Conțu

       Accesări: 2265

Faptele bune nu au frontiere. Cazul tinerei Alexandra Conțu i-a impresionat pe numeroși oameni de bine din Fălticeni, dar și din alte localități care s-au oferit să-i întindă o mână de ajutor la vreme de suferință. Diagnosticată cu leucemie acută limfoblastică, studenta de 22 de ani, internată la Institutul Regional de Oncologie din Iași, nu își dorește decât să-și recapete sănătatea și vitalitatea.

Mai mulți antreprenori din Fălticeni au fost printre primii care au sprijinit financiar cheltuielile familiei Conțu pentru însănătoșirea Alexandrei, o tânără din același oraș ca și ei, până mai ieri plină de viață și cu planuri frumoase pentru viitor.

La sfârșitul lunii trecute Primăria și Consiliul Local Fălticeni au aprobat un sprijin de urgență în valoarea de 3.000 de lei, în timp ce preoții din Protoieria Fălticeni au strâns și oferit 5.000 lei.

Gesturi de solidaritate au arătat și cei câțiva tineri din Fălticeni care au mers la Iași să doneze sânge pentru Alexandra Conțu.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Lor li s-au alăturat studenți din Iași, Suceava și Fălticeni, dar și medici care au pus mână de la mână, iar din multul sau puținul fiecăruia au fost strânse sumele necesare continuării tratamentului și investigațiilor de specialitate.

Momentan Alexandra a trecut printr-o operație, acum fiind sub supravegherea medicilor secției ATI (Anestezie și Terapie Intensivă).

„Le mulțumim din suflet tuturor celor care sunt alături de noi și ne-au sprijinit. Oamenii au fost receptivi și au recționat pozitiv.”,  ne-a declarat Mirel Conțu, tatăl studentei. „Am primit ajutor din partea oamenilor de afaceri locali, autorități, de la diverse persoane din Fălticeni, de la prieteni și studenți. Sunt câțiva medici care, de asemenea, au contribuit. Le mulțumim încă odată pentru tot ce au făcut și le dorim sănătate.”

Printre cei care s-au sensibilizat sunt și colegii părinților Alexandrei. Jandarmii de la Școala Militară de Subofițeri Fălticeni au demarat propria campanie caritabilă și au promovat cazul la nivel național, îndemându-i pe colegii din țară să fie alături de colegul lor Mirel Conțu.

Nu au rămas indiferenți prietenii și vecinii familiei Conțu care au ajutat după puterea fiecăruia. Din același spirit de bunătate, un grup de localnici, reuniți în Asociația Comunității Fălticenene, se ocupă îndeaproape de soarta Alexandrei.

După ce au lansat un apel pentru donarea de sânge, membrii asociației au anunțat public organizarea unui concert caritabil pentru tânăra de 22 de ani din Fălticeni, suferindă de leucemie leucemie acută limfoblastică, cea mai frecventă formă de leucemie la copii și tineri, pe care medicii o descriu ca afecţiune hematologică severă.

Evenimentul filantropic are loc astăzi, duminică, 11 februarie, de la ora 18, la Centrul Cultural Grigore Vasiliu Birlic (fosta Casă de Cultură). La intrare va fi așezată urna în care vor putea fi oferite donațiile în bani.

Spectacolul din această seară va începe la ora 18, printre cei care vor urca pe scenă fiind și Paul Tihan, interpret de muzică folk, prietenul Alexandrei Conțu.

Părinții tinerei au deschis un cont deschis la Garanti Bank, pe numele lui Conțu Mirel, orice ajutor financiar fiind binevenit.

RO 92 UGBI 0000 3320 02 748 RON (cont în lei)
RO 82 UGBI 0000 3320 05 370EUR (cont în euro)

ȘTIRI