Gestionarea câinilor a fost discutată cu asociaţiile de proprietari din municipiul FălticeniLocal

Gestionarea câinilor a fost discutată cu asociaţiile de proprietari din municipiul Fălticeni

       Accesări: 64

Intenţia Primăriei Fălticeni de a institui un regulament pentru gestionarea câinilor pe raza municipiului Fălticeni a fost discutată cu persoanele care coordonează activitatea asociaţiilor de proprietari.

Cu prilejul unei consultări care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, primarul Cătălin Coman le-a prezentat preşedinţilor şi administratorilor asociaţiilor de proprietari motivele care fac necesară instituirea unui regulament care să reglementeze deţinerea câinilor şi situaţia câinilor fără stăpân.

 „Ne confruntăm în continuare cu un număr foarte mare de câini care ne sunt aduşi din alte localităţi. Practic nu reuşim să facem faţă acestei situaţii. După ce regulamentul va intra în vigoare, vom concesiona serviciul pe care îl avem înfiinţat la nivelul primăriei către o asociaţie de protecţie a animalelor care să deruleze activităţile specifice: prinderea, adăpostirea, sterilizarea, deparazitarea, îngrijirea, eutanasierea câinilor bolnavi incurabili sau agresivi printr-o dispoziţie a primarului, după ce medicul veterinar pune diagnosticul.  Toate aceste activităţi, la care se adaugă asigurarea hranei, înseamnă bani pe care îi vom da de la bugetul local pentru a ţine sub control problema câinilor în municipiul Fălticeni”, a precizat primarul Cătălin Coman.

Consultările pe tema regulamentului pentru gestionarea câinilor vor continua în această săptămână. Miercuri, 8 aprilie, de la ora 15.00, este programată o întâlnire la Primăria Fălticeni la care sunt aşteptaţi toate persoanele interesate de acest subiect.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

De asemenea, municipalitatea primeşte propuneri de îmbunătăţire a regulamentului, propuneri care pot fi depuse în scris, la registratura Primăriei Fălticeni, sau electronic pe adresa falticeni@falticeni.ro.

ȘTIRI