Gest impresionant de solidaritate și acțiune cu caracter umanitar pentru un elev din Fălticeni care suferă de boala ChronLocal

Gest impresionant de solidaritate și acțiune cu caracter umanitar pentru un elev din Fălticeni care suferă de boala Chron

       Accesări: 1440

Un gest care valorează mai mult decât o mie de cuvinte. Solidaritatea și empatia și-au spus cuvântul într-o acțiune umanitară desfășurată la Școala Gimnazială ”Ion Irimescu” ce l-a vizat pe unul din elevii unității de învățământ. Sub sloganul ”Sprijin pentru Andrei”, colegii, părinții și profesorii s-au mobilizat pentru a-i aduce școlarului o rază de bucurie.

La sfârșitul lunii martie, în cadrul Lectoratului cu părinții, s-a încheiat campania umanitară susținută de școlarii clasei a VIII-a B.

Andrei suferă de boala Chron, iar tratamentul acesteia este destul de costisitor.

”Am început totul prin a sensibiliza elevii școlii, părinții și cadrele didactice, prezentând suferința lui Andrei.”, ne-au declarat direcțiunea Școlii Gimnaziale ”Ion Irimescu”. ”S-au donat multe jucării și bani. Jucăriile au fost vândute de câțiva părinți după ședința Lectoratului.”

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Campania umanitară s-a finalizat cu un program artistic, prezentat de colegii mai mici și mai mari ai lui Andrei.

Acțiunea s-a bucurat de succes, toată lumea, elevi, părinți, bunici, cadre didactice și angajați ai școlii, participând din suflet și pentru suflet.

”Banii strânși în urma donațiilor vor fi folosiți pentru a-i readuce lui Andrei, zâmbetul de copil!”, mai spun reprezentanții școlii. ”Să fii sănătos, Andrei! Noi te iubim mult!

Boala Crohn este o afecțiune inflamatorie intestinală care determină inflamația tractului digestiv. Poate afecta orice porțiune a tubului digestiv, însă are predilecție pentru partea terminală a intestinul subțire și intestinului gros.

Boala atacă straturile profunde ale tubului digestiv, cauzând ulcerații la acest nivel.

ȘTIRI