Gerul s-a instalat și la Fălticeni: Azi noapte au fost -25 °CActualitate

Gerul s-a instalat și la Fălticeni: Azi noapte au fost -25 °C

       Accesări: 848

Prognozele meteorologilor s-au adeverit. Vremea geroasă s-a întors în nordul Moldovei, cu valori termice specifice lunii lui gerar. Azi noapte termometrele au indicat minus 25 de grade Celsius la Fălticeni.

Temperatura este una record pentru această iarnă. Precedentul record, de minus 18 grade Celsius, a fost înregistrat pe 10 ianuarie 2017.

Datele meteo statistice indică faptul că valoarea termică minimă de vineri, 11 februarie 2017, este una din cele mai scăzute temperaturi înregistrate în ultimii 30 de ani, în luna februarie.

Efectele valului de aer rece au fost resimțite mai ales de proprietarii de automobile. Unii au fost nevoiți să apeleze la vecini pentru a reporni motorul mașinii.

Din cauza gerului, în alți ani erau raportate probleme cu furnizarea gazului metan și energiei electrice, însă în ultimele două zile pentru beneficiari totul a fost bine.

Îmbucurător este și faptul că valul de frig nu a făcut victime. La spitalul din municipiu nu s-au prezentat persoane cu degerături sau alte probleme de sănătate provocate de expunerea prelungită la frig.

Pe fălticeneni îi mai așteaptă încă două zile geroase. Începând de marți, vremea se va încălzi ușor.

ȘTIRI