Gerul face prima victimă în zona Fălticeni: Un bărbat și-a găsit sfârșitul după ce l-a luat somnul pe cerdacul caseiRural

Gerul face prima victimă în zona Fălticeni: Un bărbat și-a găsit sfârșitul după ce l-a luat somnul pe cerdacul casei

       Accesări: 69

Vremea rece i-a luat viața. Un bărbat de 43 de ani și-a găsit sfârșitul chiar după Revelion. Stabilit de câțiva ani buni în comuna Slatina, timișoreanul Andrei Mihai Florentin se hotărâse să continue sâmbătă seara, pe 2 ianuarie, distracția în cinstea Anului Nou, alături de câțiva prieteni apropiați.

Petrecerea s-a întins până în noapte, iar bună-dispoziția a fost pe măsură.

Bărbatul consumase băuturi alcoolice, iar când a ajuns în gospodărie s-a oprit pe cerdac pentru a-și trage sufletul. Cu toate că era ger, el a adormit în cerdacul casei unde domicilia fără forme legale împreună cu bunica lui. Aceasta l-a găsit dimneață pe nepot, zăcând tot pe prispă, atunci când a ieșit afară.

Era mai mult mort decât viu. Avea mai bine de 5 ore de când dormea afară, în fața ușii, la -20 de grade Celsius. Polițiștii din Mălini au fost anunțați de urgență. Un echipaj al Ambulanței Fălticeni l-a preluat pe omul aflat în stare foarte gravă. Bărbatul născut la Jimbolia, în județul Timiș, intrase în hipotermie.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Ulterior s-a constatat decesul acestuia la morga Spitalului Județean din Suceava. Având în vedere faptul că victima nu prezenta urme de violență, anchetatorii au exclus varianta unui confilict cu lovituri cauzatoare de moarte.

Polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă.

În ultimele zile ale lui 2015, pe 29 decembrie, tot din cauza frigului, un bărbat în vârstă de 82 de ani a murit pe raza comunei Baia.

Radu Nistor

ȘTIRI