Gastronomia europeană prezentată la Colegiul „Vasile Lovinescu” de Ziua EuropeiLocal

Gastronomia europeană prezentată la Colegiul „Vasile Lovinescu” de Ziua Europei

       Accesări: 1107

De Ziua Europei, la Colegiul “Vasile Lovinescu” din Fălticeni a fost organizată a VI-a ediție a unei expoziții gastronomice dedicată bucătăriei europene. Evenimentul a fost organizat de Catedra de istorie și științe sociale cu sprijinul profesorilor diriginți.

Clasele a X-a și-au impresionat colegii, profesorii, dar și invitații, cu mâncăruri tradiționale din 16 țări ale Uniunii Europene și nu numai: aperitive, ciorbe, fripturi, gustări reci şi gustări calde, băuturi reci şi calde, sucuri naturale, deserturi.

“În această activitate sunt implicaţi şi elevii de la clasele de turism, o parte dintre ei au fost în stagii de practică în Spania, sunt şi clase de industrie alimentară dar şi clase de mecanică, construcţii şi matematică – informatică. Pe elevii claselor de turism şi industrie alimentară această activitate îi ajută foarte mult, produsele fiind gătite numai de ei la cantina şcolii, iar atunci când vor da probe de angajare, fie în ţară sau în străinătate vor şti ce trebuie să facă. În ediţia din acest am invitat două ţări care nu sunt din Uniunea Europeană, Turcia şi Rusia, deoarece bucătăria euopeană trebuie să includă ţările de pe continent, nu numai cele ale Uniunii Europene. M-au impresionat preparatele din toate ţările. Clasa care a reprezentat Norvegia a ieşit în evidenţă pentru că este o clasă de construcţii, formată numai din băieţi, care au reuşit  să prepare un somon la cuptor cu solzi de castraveţi”, a precizat prof. Constantin Bejenaru.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

 

ȘTIRI