Gânduri bune și zâmbete pentru DenisSpecial

Gânduri bune și zâmbete pentru Denis

       Accesări: 2537

Denis Axinte este un tânăr obișnuit, în vârstă de 15 ani, din comuna Bunești, pe care viața l-a pus la mare încercare. La începutul lunii martie, într-un moment de neatenție, s-a electrocutat, a căzut de la înălțime și a suferit traumatisme la nivelul capului și fracturi ale coloanei vertebrale. De atunci a fost supus unor intervenții chirurgicale la Iași, însă perioada de recuperare, pentru ca Denis să meargă din nou, se anunță de lungă durată, ceea ce presupune cheltuieli mari.

Părinții lui Denis sunt încrezători că fiul lor va reuși să treacă cu bine peste această perioadă dificilă.

Elevii de la Școala „Artur Gorovei” din Bunești, prietenii și cunoscuții, nu au rămas impasibili la suferința lui Denis. Atât cât le stă în putere, ei încearcă să-și ajute prietenul.

Săptămâna trecută, elevii clasei a VIII-a, de la unitatea de învățământ amintită, au încheiat campania umanitară „Un gând bun pentru Denis!”

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Pe lângă o sumă de bani, în cuțiuța pentru Denis s-au strâns scrisori, desene și amintiri, menite să-i dea putere, speranță și încredere. “Suntem aici pentru tine, oricând va fi nevoie! Ești campionul nostru luptător!”, i-au transmis elevii din Bunești.

Un gest similar au făcut și prietenii cu care Denis joacă fotbal.

La inițiativa profesorului Marcel Irimie, la Fălticeni a fost organizat turneul caritabil de fotbal „Un zâmbet pentru Denis”.

La evenimentul fotbalistic care s-a desfășurat sâmbătă, 25 martie, în Sala „Gabriel Udișteanu”, au participat echipe de fotbal din Bunești, Fălticeni și Arbore, precum și fetele de la Armonia. Toți participanții au contribuit cu bani pentru a ajuta familia Axinte.

Meciurile au fost arbitrate de Ingrid Cova, și s-au încheiat cu următoarele rezultate: Armonia Fălticeni – Viitorul Arbore 0-6; Școala Ioan Ciurea – Armonia Falticeni 1-0; Școala Bunești – Școala Ioan Ciurea 0-1; Viitorul Arbore- Sporting Bunești 1-3; Voința Bunești- Viitorul Arbore 3-4; Sporting Bunești – Școala Ioan Ciurea 3-1; Voința Bunești – Școala Bunești 1-2; Armonia Fălticeni- Sporting Bunești 2-4; Voința Bunești – Școala Ioan Ciurea 3-0

Clasament final: Locul 1: Sporting Bunești; Locul 2: Viitorul Arbore; Locul 3: Școala Ioan Ciurea

„Pe Denis îl cunosc de mic, știu că este un copil talentat, căruia îi place fotbalul. L-am avut elev pe vremea când antrenam juniorii de Sporting Bunesti. Calitățile sale îl recomandau pentru o viitoare carieră sportivă, dar l-a urmărit ghinionul. Cu o lună înainte de susținerea probelor de aptitudini specifice la LPS Suceava și-a rupt piciorul la un joc de fotbal și a ratat șansa de a intra la liceul dorit. Acum doresc din tot sufletul să se găsească resursele financiare necesare pentru ca acest copil să aibă șansa să fie din nou pe picioare și să nu fie nevoit să renunțe la visele sale.

Știu eforturile pe care le fac părinții săi în aceste zile, mama fiindu-i alături la Iasi, din momentul accidentului, iar tatăl încercând zi de zi să găsească cele mai bune variante de tratament pentru Denis.

Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au contribuit sâmbătă la această campanie și îmi doresc să vină alături și alți oameni dornici să ofere sprijin acestui copil”, ne-a declarat profesorul Marcel Irimie.

Persoanele care doresc să-l ajute pe Denis Axinte pot face donații în contul:

RO 20 BTRL RON CRT 011 335 6601 (Axinte Constantin Adrian).

 

ȘTIRI