„Gala Comunității Fălticenene” are loc pe 25 decembrieLocal

„Gala Comunității Fălticenene” are loc pe 25 decembrie

       Accesări: 788

Prima zi de Crăciun prilejuiește un moment deosebit pentru comunitatea locală. Lansat cu succes anul trecut, proiectul „Gala Comunității Fălticenene”, care promovează valorile orașului, continuă anul acesta cu ediția a doua. Evenimentul se va desfășura pe data de 25 decembrie, de la ora 18.00, la Centrul Cultural G.V.Birlic (fosta Casă de Cultură).

Organizatorii îi vor premia pe acei localnici care anul acesta s-au implicat mai mult pentru orașul lor și care merită recunoștința tuturor.

Din lista persoanelor nominalizate, au fost selectați fălticenenii care vor fi distinși cu premiile „Făuritori de fapte bune”.

Vor fi acordate opt trofee pe categorii diferite ale căror titulaturi au fost atent nuanțate. Premiile vor fi înmânate pe secțiunile „Îndrumător în arta folclorului”, „Padela performanței”, „Dăruire pentru sănătatea aproapelui”, „Condei al comunității”, „Temei de ajutor”, „Emoție prin artă”, „Pasiune prin voluntariat”, „Din inimă pentru comunitate”.

„Ideea Galei Comunității Fălticenene a venit din dorința de a face cunoscute lucrurile bune care se întâmplă în orașul meu natal. Îmi doresc să mulțumim oamenilor care fac mai mult zi de zi și aleg să nu fie indiferenți la greutățile celor de lângă ei și astfel își aduc aportul constructiv în situații care cer asta.”, a declarat Simona Botner, inițatorul evenimentului. „Prin intermediul Galei Comunității Fălticenene, vreau să apreciem mai mult persoanele care fac cunoscut numele orașului prin prisma activității lor și își doresc o comunitate mai educată, mai bună și mai frumoasă. Ideea acestui eveniment a fost imbrațișată cu succes, sperăm astfel să ajungem la cât mai multe ediții.”

Gala de la Fălticeni are, pe lângă momentul decernării premiilor, și o componentă umanitară.

La fel ca și anul trecut, în cadrul evenimentul va avea loc o licitație cu strigare, fondurile colectate urmând să fie donate integral pentru doi tineri care vor să-și continue studiile.

Obiectele scoase la licitație au fost donate de către artiști plastici și profesori. Cumpărătorii pot achiziționa lucrări ale unor pictori locali, fotografii, creații realizate manual, cărți cu autograf în original.

În ton cu evenimentele de ținută, organizatorii vor oferi o recepție invitaților. Din desfășurător nu lipsesc momentele muzicale, pe scena sălii de spectacole psalții Grupului „Theophilos” vor interpreta câteva partituri bizantine.

Gala Comunității Fălticenene este un proiect care promovează oamenii valoroși ai orașului, activitățile organizatorice fiind susținute de unui grup de dascăli și elevi voluntari.

Printre cei implicați în bunul mers al lucrurilor sunt profesorii Anca Șoldănescu, Ioan Caulea și Elena Deleanu, Bogdan Baciu, Coordonator Comercial Libăriile Humanitas, Andreea Chirilă, antreprenor și blogger și Șerban Vornicu, specialist în comunicare.

Intrarea la eveniment se va face doar pe bază de invitaţie.

ȘTIRI