GAL Suceava Sud-Est anunță achiziția unui buldoexcavator de către un antreprenor din DolheștiDiverse

GAL Suceava Sud-Est anunță achiziția unui buldoexcavator de către un antreprenor din Dolhești

       Accesări: 275

Număr înregistrare GAL:177/06.06.2019

COMUNICAT DE PRESĂ

Asociația Grupul de Acțiune Locală G.A.L. Suceava Sud-Est prezintă inițiative de succes și aduce în atenția publicului larg proiecte care prezintă o imagine concretă a măsurilor de finanțare prin Strategia de Dezvoltare Locală 2017-2020. Aceste proiecte au condus la realizări care includ achiziția de utilaje agricole și non agricole pentru antreprenorii ce fac parte din arealul inclus în SDL și anume: comuna Vadu Moldovei, comuna Boroaia, comuna Dolhești, comuna Forăști și comuna Drăgușeni.

În zona GAL Suceava Sud-Est, 13 beneficiari au primit finanțare nerambursabilă pentru a-și dezvolta activitatea.

Beneficiarii acestor proiecte sunt persoane fizice și juridice, doctori, fermieri, autorități publice, oameni care au văzut potențialul unei investiții și au avut curajul să elaboreze proiecte care le-au schimbat viața, iar prin inițiativele lor au contribuit la consolidarea zonei și la asigurarea unor condiții de trai mai bune pentru locuitorii ei.

Dezvoltarea rurală durabilă poate fi realizată și prin intermediul proiectelor mici ale unor oameni cu inițiativă.

Munca și devotamentul fac dintr-o idee o afacere rentabilă, iar acest lucru este dovedit și de beneficiarul proiectului prezentat în actualul comunicat de presă și anume: S.C. Iuli-Miha S.R.L. din comuna Dolhești, județul Suceava.

Asociația G.A.L. Suceava Sud-Est, împreună cu managerul de proiect Alexandru Lory Iacob, alături de Cristinel Bărculescu, primarul comunei Dolhești (membru fondator al GAL Suceava Sud-Est), și antreprenorul Florin Țipău, administratorul firmei S.C. Iuli-Miha S.R.L. anunță că, în urma derulării apelului de selecție pentru măsura M2/6A „Sprijin pentru crearea sau dezvoltarea de activități non agricole”, ce a fost lansat în anul 2018, firma Iuli-Miha S.R.L a achiziționat prin accesare de Fonduri Europene Nerambursabile următorul utilaj: Buldoexcavator JCB.

Banii pentru buldoexcavator provin de la Uniunea Europeană și Guvernul României prin PNDR (Programul Național de Dezvoltare Rurală).

Valoarea totala a proiectului de la S.C. Iuli-Miha S.R.L. este de 88.725 Euro.

Firma dolheșteană a primit pentru achiziția buldoexcavatorului peste 62.000 de euro finanțare nerambursabilă, cofinanțarea beneficiarului fiind de aproximativ 27.000 de euro.

Asociația G.A.L. Suceava Sud-Est

Data
6.6.2019

Reprezentant Legal
Ionel Cantoriu

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI