Furt de proporții în comuna Baia: Hoții au golit casa unui tânăr plecat la muncă în străinătateRural

Furt de proporții în comuna Baia: Hoții au golit casa unui tânăr plecat la muncă în străinătate

       Accesări: 5572

Au furat ca în Vestul Sălbatic. Hoții au spart casa unui tânăr de 28 de ani pe care au golit-o de toate bunurile câștigate cu sudoarea frunții. S-a întâmplat miercuri noaptea spre joi dimineața în satul Baia.

Constantin Neculai este plecat la muncă în Anglia, iar imobilul a rămas în grija părinților. Aici nu locuiești nimeni deoarece casa este în construcție.

Profitând de faptul că imobilul se află într-o zonă mai puțin populată, între satele Baia și Sasca, prădătorii au dat atacul după ce s-a lăsat întunericul.

Hoții au furat tot ce se putea fura din casă.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Au luat cu ei 8 ferestre cu tâmplărie PVC, 2 uși metalice dar și aparatură specifică, bormașini, flexuri, pe care le-au găsit în șantierul din incinta locuinței. Autorii faptei nu s-au mulțumit doar cu atât, așa că au furat generatorul de curent dar și betoniera cu care tânărul Constantin Neculai din Baia și-a ridicat casa.

Un lucru este cert: hoții au fost foarte ”însetați”. Ei au luat până și cutiile cu tencuială decorativă.

Autorii faptei au intrat prin ușa unui garaj și nu au lăsat nimic să le ”scape”.

Mama tânărului proprietar, Margareta Neculai, în vârstă de 48 de ani, spune că toate ușile casei au fost încuiate. Ea trecuse pe acolo cu numai câteva ore înainte ca hoții să-i calce pragul casei.

Un vecin i-a dat vestea cumplită.

”Joi seara am fost la culesul porumbului. Am trecut pe acolo și am încuiat casa.”, ne-a spus mama tânărului din Baia. ”Am închis și lacătul de la poartă. Un vecin m-a anunțat, ieri după-amiază, că hoții au spart casa”.

Autorii furtului au scos ferestrele din toc și le-au luat cu totul.

Femeia bănuiește că hoții ar putea fi cei câțiva muncitori din Roman pe care i-a chemat la lucru în urmă cu câteva zile. Aceștia au confecționat balustrada pentru balconul și terasa locuinței. Ei au avut acces în toată casa.

Margareta Neculai este nemulțumită de faptul că polițiștii din Baia nu au chemat-o încă să dea declarație.

Lucrătorii secției de poliție rurală au amânat lucrurile până luni, pe motiv că vine sfârșitul de săptămână.

ȘTIRI