Funcționarii din Primăria Fălticeni nu au fost în grevăActualitate

Funcționarii din Primăria Fălticeni nu au fost în grevă

       Accesări: 177

primaria-falticeniNu au întrerupt activitatea. Deși astăzi s-au anunțat greve în cele mai multe primării și consilii judeţene din țară, funcționarii din administrația publică fălticeneană au tratat ziua de 30 aprilie ca oricare zi de lucru. Birourile și compartimentele au fost deschise publicului după programul obișnuit.

Așa că, azi, în instituția de pe strada Republicii nr.13 s-a muncit ca într-o zi obișnuită. Cu toate acestea în numeroase alte orașe din țară, angajați ai administrațiilor locale au hotărât să se ralieze la chemarea sindicaliștilor, intrând în grevă generală.

Aceștia au solicitat majorarea salariilor cu 10 % și reglementarea acordării tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toți salariații din administrația publică.

”Funcționarii din Primăria Fălticeni nu au fost în grevă. Astăzi s-a lucrat normal”, ne-a spus primarul Cătălin Coman. ”Nu mi-a adus nimeni la cunoștință faptul că este în grevă. A fost decizia lor. Și, oricare ar fi ea, dacă este în condițiile legii, eu o respect. Nu am îngrădit dreptul nimănui de a face grevă.”

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Chiar dacă cererile sindicaliștilor nu au avut ecouri în rândurile bugetarilor fălticeneni, asta nu înseamnă că nu sunt și nemulțumiri. Există funcționari ai administrației locale care nu sunt deloc încântați de remunerație.

”Unii angajați ai Primăriei Fălticeni nu sunt mulțumiți. Îmi solicită și mie o creștere salarială, chiar dacă nu am baza legală.” susține edilul șef.

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) a organizat greva generală de joi, acţiunea de protest fiind sprijinită de Confederaţia „Cartel Alfa”.

Dacă Guvernul nu va da curs revendicărilor, sindicaliştii susțin că vor strânge semnături pentru declanşarea grevei generale pe termen nelimitat. Aceasta ar urma să se producă în luna octombrie.

Astăzi, 30.000 de funcționari din primării, consilii judeţene şi instituţii subordonate au fost astăzi în grevă generală.

Rudy H.

ȘTIRI