Frații Pavăl din Bogdănești sunt miliardari în euro: Averea acționarilor Dedeman crește cu 20%Economic

Frații Pavăl din Bogdănești sunt miliardari în euro: Averea acționarilor Dedeman crește cu 20%

       Accesări: 3806

Doi dintre cei mai bogați români ai momentului provin dintr-o localitate suceveană. Frații Dragoş şi Adrian Pavăl au devenit miliardari în euro și ocupă locul doi în topul celor mai bogați 300 de români. În clasamentul întocmit de revista Capital, oamenii de afaceri născuți la Bogdănești își păstrează poziția pe care au urcat în 2016.

Averea acționarilor Dedeman este estimată în prezent la 1,1 – 1,2 miliarde de euro, comparativ cu 920 – 950 de milioane de euro cât aveau anul trecut, mai mare cu 20% față de anul trecut.

Compania înființată în anul 1992, rămâne liderul național pe piața de bricolaj și materiale de construcții. Profitul net se ridică la 158 de milioane de euro, cu 25% peste valoarea înregistrată în 2016.

Publicația Capital menționează faptul că pentru ediția din acest an cea mai mare surpriză din acest an este creșterea înregistrată în dreptul fraţilor Pavăl care după Ion Țiriac sunt singurii români cu o avere ce numără cu 9 zerouri.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Următorii trei oameni de afaceri din topul celor mai bogați 300 de români sunt Zoltan Teszari cu 550 – 570 milioane euro, Ioan Niculae 500 – 600 milioane de euro și Iulian Dascălu cu 480 – 500 milioane de euro.

Dedeman are în prezent 48 de magazine în România și peste 9.400 de angajați.

În urmă cu 25 de ani frații Dragoș și Adrian Pavăl porneau la drum cu un butic în orașul Bacău, unde se vindeau tot felul de mărfuri, de la sucuri la gume de mestecat și papuci de casă. Au început afacerea cu bani împrumutaţi de la soacra lui Dragoș Pavăl, un automobil Dacia cu care cumpărau marfa și 10.000 de mărci pe care Adrian Pavăl i-a strâns din comerțului în târgurile din Craiova cu marfă de la ruşii care vindeau în piețele Iaşi.

Oamenii de afaceri schimbă planul iar Dedeman intră pe piața de bricolaj. Succesul atinge noi cote după ce compania deschide, în anul 2003, primul magazin de mari dimensiuni la Suceava. De aici începe construirea rețelei de magazine și ascensiunea spre poziția de lider. Investițiile plasate inteligent, perseverența și ideile despre viitorul afacerii nu dau greș, Dedeman reușind să întreacă pe piața românescă vânzările multinaționalalor din Austria, Franța, Germania.

Antreprenorii suceveni și-au calculat cu atenție fiecare pas, reușind să înfrunte probleme generate de criză cu creșteri importante, iar în cel mai dificil an pentru economia românească Dedeman devine liderul național al pieței de bricolaj și materiale de construcții, după cifra de afaceri.

Născuți la Bogdănești, într-o familie de oameni simpli, cu opt copii, Dragoș și Adrian Pavăl au creat de zero un imperiu și o afacere model pentru antreprenoriatul din România.

ȘTIRI