Frații Dragoș și Adrian Pavăl din Bogdănești urcă pe locul 2 în topul celor mai bogați 300 de oameni din RomâniaActualitate

Frații Dragoș și Adrian Pavăl din Bogdănești urcă pe locul 2 în topul celor mai bogați 300 de oameni din România

       Accesări: 5142

Sunt modești, harnici și au o avere fabuloasă. Frații Dragoș și Adrian Pavăl, fondatorii companiei Dedeman, se numără printre cei mai înstăriți oameni din România. Averea lor este estimată în prezent la aproximativ 900 de milioane de euro, în creștere cu 250 de milioane de euro față de anul trecut.

Revista Capital îi poziționează pe locul doi în ”Top 300 Cei mai Bogați Români”, considerat cel mai concludent barometru al mediului de afaceri autohton.

Dragoș și Adrian Pavăl sunt depășiți în clasamentul averilor doar de Ion Țiriac, singurul român miliardar în euro. Cei doi oameni de afaceri născuți la câțiva kilometri de Fălticeni, în comuna Bogdănești, îl surclasează anul acesta pe Ion Niculae, unul din cei mai mari cultivatori de cereale din România și proprietarul imperiului industrial InterAgro.

La calcularea averilor, jurnaliștii de la Capital au ţinut cont atât de valoarea participaţiilor în companii, valoarea datoriilor, cât şi de valoarea bunurilor mobile şi imobile. Pentru averea personală, s-au luat în calcul (acolo unde au existat informaţii) şi bunurile imobile (terenuri, clădiri) deţinute de milionari şi de familiile acestora, alte bunuri personale de valoare, precum şi conturile bancare.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Povestea dezvoltării Dedeman este un adevărat model de succes pentru mediul de afaceri românesc. Firma pornea în 1992 de la un butic de 16 mp deschis în orașul Bacău. Au continuat afacerea comercializând mobilă și materiale în 20 de magazine din Moldova.

Primii muguri ai succesului au apărut la Suceava, primul oraș în care frații Pavăl din Bogdănești deschideau un magazin de mari dimensiuni, după o investiție de 1.5 milioane de euro. În același an, concurența străină, francezii de la Bricostore inaugurau, la Bucureşti, primul magazin de bricolaj din România.

După numai 8 ani de la acel moment de referință în istoria firmei, Dedeman se poziționează ca lider național în comercializarea
materialelor de construcții și al amenajărilor interioare. Dinamica de creștere s-a menținut neschimbată în ultimii 5 ani, compania fraților Pavăl reușind să sfideze criza prin investiții plasate inteligent.

Dedeman deține în prezent 44 de magazine în România și are peste 8.000 de angajați.

Într-un interviu acordat acum trei ani în urmă, antreprenorul sucevean spunea că nu vinde Dedeman nici pentru 10 miliarde de euro.

Directorul și acționarul Dragoș Pavăl afirmă că unul din planurile de viitor vizează intrarea pe piața din Republica Moldova. Vânzările companiei pe anul trecut se cifrează la peste 400 de milioane de euro.

 

Primele 5 locuri din ”Top 300 Cei mai Bogați Români” (revista Capital)

Ion Țiriac (Tiriac Holdings): 1,5 miliarde de euro (1,2-1,3 miliarde de euro în 2014).

Dragoș și Adrian Pavăl (Dedeman): 850 – 900 milioane de euro (650 milioane de euro în 2014).

Ioan Niculae (Interagro): 750 – 800 milioane de euro (1-1,1 miliarde euro în 2014).

Zoltan Teszari (RCS – RDS): 480 – 500 milioane de euro (530 – 560 milioane de euro în 2014).

Iulian Dascălu (Iulis Group): 430 – 450 milioane de euro (400 – 420 milioane de euro în 2014).

ȘTIRI