Fotografiile premiate la Concursul județean  “Cultură. Copilărie. Comunitate” au fost expuse la Primăria FălticeniEducație

Fotografiile premiate la Concursul județean “Cultură. Copilărie. Comunitate” au fost expuse la Primăria Fălticeni

       Accesări: 274

În perioada derulării programului “Zilele Municipiului Fălticeni”, sediul Primăriei Fălticeni a găzduit expoziția cu fotografiile pemiate în cadrul celei de-a cincea ediții a Concursului Județean de fotografie “Cultură. Copilărie. Comunitate”.

Expoziția face parte din proiectul educativ cu același titlu, în domeniul educație civică, voluntariat, proiecte caritabile, derulat de Grădinița cu Program Prelungit “Pinocchio” din Fălticeni.

La concurs au participat peste 100 de cadre didactice, cu fotografii realizate în cadrul activităților derulate în grădiniță sau în comunitate: expoziții, activități în cadrul proiectelor educaționale, campanii.

Profesoara Nicolette Tărnăuceanu, coordonatoarea proiectului, ne-a informat că scopul proiectului constă în dezvoltarea ideii de cultură a copilăriei în comunitate, prin promovarea de către grădiniță a activităților cu impact asupra comunității.

De asemenea, se dorește lărgirea ariei de desfășurare a proiectului, la următoarele ediții, prin antrenarea unui număr sporit de grădinițe și școli din întreg județul.

“Ceea ce urmărim prin acest proiect este sensibilizarea continuă a comunității cu privire la păstrarea urmelor copilăriei în comunitate, ca semn de respect pentru viitorii cetățeni”, a precizat Nicolette Tărnăuceanu.

Organizatorii proiectului consideră că atât societatea cât și grădinița se vor afla în câștig prin derularea acestui proiect.

El constituie o punte de legătură între nevoile grădiniței, de a ieși cu activitățile dincolo de pereții clasei, și posibilitățile reale ale comunității de a corda un sprijin calitativ.

ȘTIRI