Fotbalul juvenil promotor al educației pentru sănătate la FălticeniSport

Fotbalul juvenil promotor al educației pentru sănătate la Fălticeni

       Accesări: 215

Ziua Europeană a Sportului Școlar, marcată pe data de 28 septembrie 2018, în 7.000 de școli din Europa (implicând 2 milioande de copii și tineri), a prins viață și prin activitățile desfășurate de cei mai mici sportivi legitimați la Clubul Sportiv Școlar Colegiul Național “Nicu Gane” Fălticeni.

Cu voie bună și multă energie, micii fotbaliști legitimați la grupele de începători 2009 și 2010, au petrecut o zi minunată ca promotori ai mișcării, alăturându-se miilor de susținători ai sportului organizat în școală.

”A fost un bun prilej prin care s-a dovedit, încă o dată, că mișcarea produce bucurie și totodată pași siguri în consolidarea unor prietenii, unor relații de grup și desigur în menținerea unei stări optime de sănătate.

Totul a fost la superlativ,totul a venit de la sine, iar la final cu toții am câștigat clipe de neuitat”, ne-a declarat profesorul Iulian Darabă, coordonatorul CSS CN “Nicu Gane” Fălticeni.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În vederea dezvoltării unui stil de viață activ în rândul copiilor și tinerilor, Comisia Europeană desfășoară anual, în perioada 23-30 septembrie, o campanie care promovează sportul și activitatea fizică.

Multe cercetări arată că activitatea (#Being active) îi face pe elevi mai sănătoși și mai silitori în clasă.

În județul Suceava au organizat evenimente dedicate Zilei Europene a Sportului Școlar un număr de 36 de școli din localitățile: Suceava, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Vatra Dornei, Rădăuți, Mitoc, Ilișești, Sucevița, Ipotești, Frasin, Siminicea, Hârtop, Dumbrăveni, Mihoveni, Șcheia, Fundu Moldovei, Bosanci, Vicovu de Sus, Cornu Luncii, Dolhești, Poiana Stampei, Vulturești.

 

ȘTIRI