Fotbalistul care a bătut un arbitru pe terenul de joc a fost reținut de polițiștiActualitate

Fotbalistul care a bătut un arbitru pe terenul de joc a fost reținut de polițiști

       Accesări: 440

Fotbalul sucevean revine în prim-planul sportului românesc cu un eveniment care nu-i face cinste. Un tânăr jucător de fotbal al echipei Bucovina Șerbăuți  a fost reținut de polițiști la începutul săptămânii.

Ionuț Onesim, în vârstă de 19 ani, este cercetat, alături de un suporter, pentru comiterea infracțiunilor de „lovirea sau alte violențe” și „tulburarea ordinii și liniștii publice”. Fotbalistul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în arestul IPJ Suceava. Procurorii urmau să decidă dacă vor cere judecătorilor arestarea preventivă. Este posibil ca judecătorii să decisă soluția controlului judiciar.

“La 30.10.2016, ora 16.15,  un bărbat de 34 ani, din municipiul Suceava, a sesizat prin SNUAU 112 faptul că, pe terenul de fotbal din comuna Șerbăuți are loc un scandal. În urma deplasării la fața locului, cele sesizate s-au confirmat, din verificări rezultând că în timpul meciului dintre două echipe de fotbal, a avut loc un conflict între arbitrul meciului și jucătorul unei echipe de 19 ani, din comuna Șerbăuți, acesta din urmă lovindu-l pe arbitru. Arbitrul a depus plângere penală împotriva jucătorului pentru comiterea infracțiunii de „lovirea sau alte violențe”, se arată într-un comunicat la IPJ Suceava.

Duminică, 30 octombrie, s-a disputat partida de fotbal dintre AS Bucovina Șerbăuți și Sporting Poieni Solca, din Campionatul județean – Liga a 5-a.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Din raportul de arbitraj prezentat de Florin Blanariu, arbitrul acelei partide, comisiei de disciplină a Asociației Județene de Fotbal a rezultat că în timpul, dar mai ales la finalul jocului, s-au petrecut scene care nu au legătură cu sportul.

Doi jucători de la echipa din Șerbăuți au fost eliminați de arbitrul partidei. De la înjurături și amenințări la prima eliminare, în minutul 65, s-a ajuns la agresiune fizică la finalul meciului.

În prelungirile partidei, minutul 90+3, după acordarea celui de-al doilea avertisment, jucătorul Onesim Ionuț l-a lovit pe arbitrul jocului cu pumnul în faţa provocându-i sângerare nazală. Arbitrul a fluierat întreruperea jocului, după care aproximativ 40-50 spectatori au intrat pe terenul de joc lovindu-l pe arbitrul jocului. În apropiere de vestiare, jucătorul Onesim Ionuț l-a lovit din nou cu pumnul peste ureche.

Brigada de arbitri s-a refugiat cu greu în curtea unui localnic aşteptând să intervină organele de poliţie în urma unui apel la serviciul 112.

Ajuns la Suceava, arbitrul s-a prezentat la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă “ Sfântul Ioan cel Nou” pentru îngrijiri medicale. Ulterior a depus la secretariatul AJF Suceava un certificat medico-legal din care reiese că a suferit leziuni care pot necesita 4-5 zile de îngrijiri medicale.

În urma celor întâmplate la Șerbăuți, Comisia de disciplină a AJF Suceava a dictat sancțiuni pentru club și jucătorul – agresor. Terenul din Șerbăuți a fost suspendat 6 etape, clubul trebuie să plătească o penalitate sportivă de 300 de lei, iar Onesim Ionuț a fost suspendat 2 ani din competițiile fotbalistice și a primit o amendă de 4.000 de lei. Un al doilea jucător a fost suspendat 5 etape și a primit 600 de lei penalitate sportivă.

Din păcate ceea ce s-a întâmplat la Șerbăuți nu reprezintă un caz singular de violență în cazul sucevean. Campaniile de eliminare a violenței în sport se pare că nu au efect în fotbalul sucevean.

Ultima ședință a Comisiei de disciplină a AJF Suceava a stabilit un record absolut în ceea ce privește sancționarea abaterilor de la regulamentele sportive. Au fost dictate 41 de etape de suspendare și amenzi ce depășesc 92.000 de lei, pentru jucători și cluburi, pornind de competițiile rezervate copiilor până la campionatele de juniori și seniori.

Arbitrii din competițiile fotbalistice organizate de AJF Suceava au protestat la partidele programate la sfârșitul săptămânii trecute. Ei au purtat banderole albe și au întârziat începerea jocurilor cu 10 minute.

Poliţiştii atrag atenţia cu privire la comportamentul adoptat în timpul activităţilor sportive, sportivii căpătând deseori rolul de formatori de opinie în rândul tinerilor în special, promovarea fairplay-ului fiind o prioritate a oricărei manifestări sportive.

ȘTIRI