Sport

Fotbal mic cu probleme mari: 70 de etape de suspendare în fotbalul sucevean!

       Accesări: 65

foto: gazetasv.ro

foto: gazetasv.ro

Deși ar trebui să fie prilej de destindere la sfârșit de săptămână, fotbalul de categorie mică practicat în județul Suceava te duce cu gândul mai degrabă la un teatru de război în toată regula. Combatanți sunt jucătorii de fotbal și arbitrii, aceștia din urmă acuzați că prin deciziile pe care le iau întrețin situațiile conflictuale. Ajungi la această concluzie dacă analizezi ultimele decizii ale Comisiei de disciplină a Asociației Județene de Fotbal Suceava.

Comisia a analizat joi, 4 iunie 2015, mai multe nereguli disciplinare consemnate de arbitri și observatori în cazul a 18 partide disputate în zilele de 24, 27 și 31 mai, în ligile a IV-a, a V-a, și în campionatul de Juniori A1. Lovirea adversarului, agresarea arbitrilor, agresarea oficialilor echipei adverse, faulturi grosolane, cumul de cartonașe galbene, folosirea unor jucători în stare de suspendare, au fost neregulile ajunse pe masa comisiei.

Judecata comisiei de disciplină s-a lăsat cu 16 jucători suspendați, suspendări care însumează 70 de etape!!! Doi jucători dețin recordul de etape în care nu-și vor putea ajuta echipele din teren, ambii pe motiv că ar fi agresat arbitrii: un junior al echipei Viitorul Liteni – 24 de etape, respectiv un jucător de la Spuma Dărmănești – 12 etape. Prin deciziile aceleiași comisii, cluburile au primit penalizări financiare în sumă de peste 3.600 de lei.

De sancțiuni nu sunt ocolite nici cluburile din zona Fălticeni. Șomuzul Preutești are doi jucători suspendați cu 2 respectiv 4 etape și amnzi în sumă de 500 de lei, Moldova Drăgușeni a pierdut la masa verde un meci și a fost amendată cu 300 de lei pentru că a folosit un jucător aflat în stare de suspendare la meciul cu Recolta Fântânele, iar un junior de la Șomuz Fălticeni a primit 2 etape de suspendare și amendă de 150 de lei pentru lovirea adversarului.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Alex S. 

ȘTIRI