Fostul candidat liberal Aldea vorbește despre actualul candidat Mihăilă: Este mai potrivit cum eu sunt mai potrivit să slujesc la biserica din HreațcaAlegeri Locale

Fostul candidat liberal Aldea vorbește despre actualul candidat Mihăilă: Este mai potrivit cum eu sunt mai potrivit să slujesc la biserica din Hreațca

       Accesări: 1454

Înlocuit de partid fără prea multe discuții. Economistul Gheorghe Aldea nu va uita prea curând ziua de 17 februarie, ziua în care liderul Gheorghe Flutur și membrii PNL Fălticeni au decis să-i retragă candidatura la Primărie. A fost miercurea neagră pentru ex-candidatul liberalilor, care în urmă cu un an și jumătate pierdea și funcția de viceprimar al municipiului.

În locul economistului a fost numit un preot care slujește în satul Hreațca. Surpriza numită Liviu Mihăilă a preluat automat și funcția de președinte al PNL Fălticeni.

Pentru Gheorghe Aldea, liderul vechiului și noului PNL timp de 8 ani, au urmat câteva zile în care a reflectat asupra viitorului său politic.

Deși este cu un picior în ALDE, un alt partid de dreapta, fostul candidat este în continuare membru PNL.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Întrebat dacă actual candidat, preotul Liviu Mihăilă, este mai nimerit decât fostul candidat, economistul Aldea afirmă cu convingere că „noul candidat este mai potrivit cum eu, Gheorghe Aldea, sunt mai potrivit să merg și să slujesc la biserica la Hreațca. Să țin slujba de duminică!”

În ciuda celor întâmplate, Aldea susține că privește cu detașare spre acel moment în care colegii de partid, în prezența liderului Gheorghe Flutur, au votat ieșirea lui din cursa pentru funcția de primar, episod pe care acesta îl descrie ca fiind o măsură supusă democratic aprobării Consiliului Local Executiv.

El mai spune că nu știa că va fi schimbat și că vestea i-a fost dată în timpul ședinței din 17 februarie.

”Propunerea (n.r – legată de noul candidat) a venit, în direct, la convocarea ședinței CLEX. Nimeni n-a știut de propunerea domnului Gheorghe Flutur!”, explică liberalul Aldea. ”Este atributul domnului președinte Flutur. Miercuri am aflat și miercuri s-a votat.”

Acesta susține că pierderea statutului de candidat, în favoarea preotului Liviu Mihăilă, l-a afectat și că măsura luată nu a fost elegantă. Validarea candidaturii lui Gheorghe Aldea s-a făcut în octombrie 2015, după ce inițial șapte persoane din organizația locală și-au exprimat intenția de a candida.

”Dacă aș pune că nu mă afectează aș minți.”, conchide fostul candidat PNL la Primăria Fălticeni. „Acum asta este. Dar eu consider, după munca mea de 8 ani de zile , ca președinte al PNL Fălticeni, că nu a fost o măsură elegantă.”

Gheorghe Aldea spune că în continuare vrea să dea dovadă de luciditate și inteligență. El consideră acest subiect închis și preferă să se concentreze asupra pașilor pe care îi face în viitor.

Economistul va candida din partea ALDE la alegerile din 5 iunie.

De mai bine de două săptămâni acesta se află în plină campanie de strângere de semnături pentru noua sa candidatură la Primărie. Gheorghe Aldea mai spune că își va duce până la capăt actualul mandat de consilier local PNL.

candidat-pnl-preot-liviu-mihaila

ȘTIRI