Fosta elevă olimpică Larisa Andreea Pălie primește titlul de ”Cetățean de Onoare” al Municipiului FălticeniLocal

Fosta elevă olimpică Larisa Andreea Pălie primește titlul de ”Cetățean de Onoare” al Municipiului Fălticeni

       Accesări: 1291

Tinerii valoroși din Fălticeni se bucură de aprecierea autorităților locale. Cea mai importantă distincție acordată de administrația municipală îi revine unui alt fost elev cu rezultate deosebite la învățătură. Larisa Andreea Pălie este cel mai nou nume care primește titlul de ”Cetățean de Onoare”.

Distincția i-a fost înmânată de primarul Cătălin Coman, inițiatorul proiectului de hotărâre supus aprobării Consiliului Local. Toți cei 14 aleși din deliberativul fălticenean, prezenți la obișnuita întrunire lunară, au votat în unanimitate propunerea făcută de șeful administrației locale.

Titlul i-a fost acordat în cea mai specială zi pentru Larisa Andreea Pălie. Astăzi este ziua ei de naștere, așa că distincția vine ca un cadou la fel de special pentru tânăra care a împlinit 19 ani.

Anul trecut, tânăra din Fălticeni s-a clasat pe locul 2 la Olimpiada Națională de Limba Română și pe locul 4 la Olimpiada Internațională de Lectură, unde s-a luptat pe alți și concurenți pe alți 20 de elevi din România, Bulgaria, Serbia și Turcia.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Larisa este totodată unul din cei buni elevi ai Colegiului Național ”Nicu Gane” din generația 2011 – 2015. Ea și-a încheiat studiile cu media 10 pe linie, la fel ca și în clasele a X-a și a XI-a. În clasa a IX-a ea a avut doar patru medii de 9, la restul materiilor având nota 10.

Tot anul trecut ea încheia Bacalaureatul cu nota maximă, fiind singurul elev cu media 10 pe municipiu.

La acordarea distincției, Larisa Andreea, acum studentă în Cluj la jurnalism, anul I, a fost însoțită de mama ei și profesoara de limbă română Daniela Pavel ale cărei merite se reflectă în rezultatele fostei eleve.

După Bogdan Baciu, Constantin Popa și Lorena Davidel, fosta elevă Larisa Larisa Andreea Pălie este al patrulea tânăr ”Cetățean de Onoare” care primește acest titlu pentru rezultatele deosebite la olimpiade dar și la învățătură.

https://youtu.be/9glT4xG6xZA

ȘTIRI