Fost șef al Poliției Fălticeni condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendareLocal

Fost șef al Poliției Fălticeni condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare

       Accesări: 1349

Punct final în procesul intentat comisarului șef Ioan Nichitoi, fost comandant al Poliției Fălticeni în perioada decembrie 2011 – iulie 2014.

Vineri, 19 februarie 2016, Tribunalul Suceava a dat sentința în dosarul în care ofițerul de poliție era acuzat de infracțiuni de corupție.

Instanța l-a condamnat pe Ioan Nichitoi la pedeapsa de șase luni închisoare, cu suspendare, și interzicerea drepturilor civile, pentru săvârşirea tentativei la infracţiunea abuz în serviciu cu obţinerea pentru altul a unui folos necuvenit. Pedeapsa poate fi reactivată dacă pe durata termenului de încercare, de 2 ani și 6 luni, Nichitoi va săvârși o nouă infracțiune. Aceeași instanță l-a achitat pe Ioan Nechitoi în ceea ce privește acuzațiile de săvârșire a infracțiunii de fals intelectual și i-a aplicat acestuia sacțiunea administrativă a amenzii în cuantul de 200 de lei. Nichitoi a a mai fost obligat să plătească statului suma de 2.000 de lei reprezentând cheltuieli judiciare din timpul urmăririi penale şi cercetării judecătoreşti.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare atât de procuror cât și de Ioan Nichitoi.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Ioan Nechitoi a absolvit Academia de Poliţie în 1989, şi, înainte de a ajunge la comanda Poliției Fălticeni, a fost şef al Biroului Rural al Poliţiei municipiului Suceava și şef al Biroului Economic din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor.

În iulie 2014, procurorii anticorupţie de la Serviciul Teritorial Suceava au dispus trimiterea în judecată a comisarului șef Ioan Nichitoi. Motivul l-a constituit la acea dată, potrivit Direcției Naționale Anticorupție (DNA) săvârşirea infracţiunilor concurente de tentativă la abuz în serviciu cu obţinerea pentru altul a unui folos necuvenit şi fals intelectual.

În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA aratau că, în toamna anului 2013, șeful Poliției Municipiului Fălticeni, comisarul șef Ioan Nichitoi, s-a implicat activ în activitatea judiciară desfăşurată de un subordonat, astfel încât acesta din urmă să nu iniţieze procedurile judiciar penale faţă de o persoană, om de afaceri, pentru infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

DIN  ARHIVĂ:

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe șeful Poliției Fălticeni

ȘTIRI