Formare profesională în web design și e-commerce pentru elevii Colegiului Național “Nicu Gane” din FălticeniEducație

Formare profesională în web design și e-commerce pentru elevii Colegiului Național “Nicu Gane” din Fălticeni

       Accesări: 532

Pregătire la standarde europene pentru elevii celui mai titrat liceu din Fălticeni.

Înainte de a intra în vacanța de vară, un grup de 16 elevi de la Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni, din clasa a X-a, specializarea Matematică-Informatică, Intensiv Informatică, s-a aflat în Germania (Dresda), în perioada 4-15 iunie.

Elevii au beneficiat de un stagiu practic  în cadrul unui proiect Erasmus+, Acțiunea Cheie 1 – Mobilități de formare profesională. Stagiul de formare a vizat domeniul webdesign-ului și al comerțului electronic la compania WBS Training AG, ne-a informat profesorul coordonator Ioan Caulea.

Proiectul are ca scop asigurarea calității în formarea profesională initială și continuă, printr-un stagiu de pregătire a elevilor de la specializarea Matematică-Informatică, într-o companie cu experientă în web-design și antreprenoriat.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Elevii  au dobândit, în urma acestui stagiu, competențe profesionale corespunzătoare noilor cerințe de pe piața europeană a muncii.

Pe lângă activitățile practice, tinerii din Fălticeni au avut oportunitatea de a comunica într-o limbă străină de circulație internațională, să cunoască si altă cultură, să interactioneze cu cetăteni de altă naționalitate, realizând astfel  că a fi cetățean european înseamnă a fi tolerant, implicat în  rezolvarea problemelor din societate și a avea o gândire critică.

Cei 16 elevi au fost însoţiţi în acest stagiu de profesorii coordonatori Florin Ilincăi și Ioan Caulea.

Acesta a fost un prim flux al proiectului, urmând ca în iunie 2019 alți 16 elevi de clasa a X-a, de la aceeași specializare, să beneficieze de acest tip de formare profesională, asigurată prin finanțare europeană, în cadrul programului Erasmus+.

ȘTIRI