Formare profesională în Germania pentru 15 elevi de la Colegiul Naţional „Nicu Gane” din FălticeniEducație

Formare profesională în Germania pentru 15 elevi de la Colegiul Naţional „Nicu Gane” din Fălticeni

       Accesări: 1003

Elevi de la Colegiul Național „Nicu Gane” din Fălticeni participă, în perioada 2-20 mai, la Dresda, la activităţi în cadrul unui proiect Erasmus+, Acțiunea Cheie 1 – Mobilități de formare profesională.  Din grup fac parte 15 elevi de clasa a X-a, specializarea Matematică-Informatică. Aceștia efectuează un stagiu de formare profesională în domeniul Webdesign-ului și al comerțului electronic la o instituție de profil din Germania.

Scopul proiectului este promovarea calităţii în educaţia şi formarea profesională iniţială şi continuă, printr-un stagiu de pregătire a elevilor de clasa a X-a de la specializarea Matematică-Informatică, printre care şi elevi domiciliaţi în mediul rural, într-o companie cu experienţă în web-design şi antreprenoriat, în scopul dobândirii de competente profesionale corespunzătoare noilor cerinţe de pe piata europeană a muncii.

Obiectivele propuse prin acest proiect, primul de acest tip la Colegiul Național „Nicu Gane”, sunt formarea unor deprinderi practice şi competenţe de a utiliza strategii informatice complexe, prin însuşirea metodelor şi modelelor de bună practică din domeniile Webdesign-ului si Web-business-ului, în scopul facilitării dezvoltării personale şi a inserţiei profesionale pe piaţa europeană a muncii.

De asemenea se dorește stimularea spiritului antreprenorial prin dezvoltarea în rândul elevilor de liceu a abilităţilor necesare construirii website-urilor, abilități utile aplicării ideilor de afaceri în mediul virtual cât și îmbunătăţirea competenţelor sociale, culturale și lingvistice, de comunicare atât în mediul real, cât şi cel virtual.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Profesorii Florin Ilincăi (Informatică) și Ioan Caulea, în calitate de coordonator al proiectului, îi însoţesc pe elevi în Germania.

erasmus2

ȘTIRI