Banii europeni au ajuns și în Comuna Hârtop: 10 milioane de lei vor fi investiți pentru rețeaua de apă și canalizareRegional

Banii europeni au ajuns și în Comuna Hârtop: 10 milioane de lei vor fi investiți pentru rețeaua de apă și canalizare

Mediul rural are nevoie de condiții civilizate de trai. Cu ajutorul proiectelor de investiții, pe fonduri comunitare, satele românești sunt modernizate treptat. Banii europeni au ajuns și în Comuna Hârtop, unitate admnistrativă unde se va înființa prima rețea de apă și canalizare.

Proiectul, depus în urmă cu câteva luni, are undă verde din partea Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

Contractul de finanțare pentru infrastructura de apă potabilă și canalizare a fost semnat la sfârșitul lunii iunie de către primarul Vasile Nechifor.

Edilul comunei Hârtop spune că aprobarea finanțării proiectul este un pas foarte important pentru comunitatea locală.

„Am semnat la finele lunii iunie contractul de finanțare pentru proiectul înființării rețelei de apă și canalizare. Proiectul este finanțat de AFIR prin măsura 7.2.”, ne-a declarat primarul Vasile Nechifor. „Mă bucur că am putut atrage fonduri europene în comunitatea noastră, fonduri prin care vom crea infrastructura pentru utilități. Este un proiect și un pas foarte important comunitatea noastră.”

Proiectul pentru apă potabilă și canalizare este finanțat cu fonduri de la Uniunea Europeană în valoare de 10,4 milioane de lei.

În cadrul acestuia vor fi realizate rețele de apă și canalizare, o stație de epurare. Sistemul va beneficia de rezervoare pentru stocarea apei potabile.

Lucrările la acest proiect ar putea începe spre sfârșitul anului curent.

„Eu vreau ca acest proiect să demareze cât mai repede și vrem ca spre sfârșitul acestui an să înceapă lucrările.”, susține primarul Nechifor. „Urmează procedurile de licitație pentru atribuirea lucrărilor. Sperăm că nu vor exista blocaje prin contestații și că vom avea parte de un constructor serios care să ducă proiectul la bun sfârșit.”

Prin proiectul cu fonduri europene, Comuna Hârtop va avea 13 kilometri de rețea de apă potabilă și alți 13 kilometri de canalizare.

Infrastructura subterană va fi amplasată de-a lungul ambelor părți a șoselei DJ 208 C, de la un capăt la altul al comunei.

Stația de epurare ava fi amplasată pe un teren achiziționat de Primărie în zona Șes, aproape de bazinul Șomuz, iar bazinele de acumulare pentru apă pe terenul din zona Cireș.

60% dintre locuitorii comunei Hârtop vor avea posibilitatea de a se racorda la apă și canalizare, sistemul fiind gândit să deservească zonele cu o densitatea mai mare a populației.

Utilitățile vor fi pe străzile Nicolae Iorga, Vărăriei, Spinoasa, Izvoare și parțial pe străzile Islaz și Cimitir.

La momentul de față în comuna Hârtop este aprobată finanțarea unui alt proiect, în valoare de 750.000 de lei, pentru construire grupuri sanitare la școala gimnazială.

Prin alte două proiecte se urmărește construirea unei săli de sport, prin Compania Națională de Investiții, pe de terenul de sport al aceleași școli, și reluarea lucrărilor de la școala primară.

Facebook Comments

ȘTIRI