Fonduri pentru asfaltarea și modernizarea străzii Sucevei: 1,95 milioane de lei au fost alocați de GuvernActualitate

Fonduri pentru asfaltarea și modernizarea străzii Sucevei: 1,95 milioane de lei au fost alocați de Guvern

strada-sucevei-scuar-falticeniEXCLUSIV!

Finanțare asigurată integral. Unul din proiectele derulate în municipiul Fălticeni are toți banii necesari pentru a fi finalizat. Autoritățile locale au primit de la Guvern suma destinată modernizării tronsonului de doi kilometri de pe strada Sucevei.

Acestea includ reabilitări și amenajări ale trotuarelor, amplasarea scuarului și a celor două sensuri giratorii, montarea noului iluminat stradal, dar și turnarea de covoare asfaltice.

Primarul Cătălin Coman a declarat în exclusivitate pentru cotidianul Cronica de Fălticeni că administrația locală a primit ieri, 6 august, suma de 1,95 milioane de lei. Șeful administrației locale a precizat că banii au venit la rectificarea bugetară, pe capitolul investiții, în timp ce la capitolul echilibrare buget local nu s-au primit fonduri.

Suma reprezintă partea de finanțare ce revine Guvernului, de 50%, în cadrul proiectului de modernizare. Primăria Municipiului Fălticeni participă cu alți 1,95 milioane de lei prinși în bugetul local la începutul acestui an.

Lucrările de asfaltare sunt prevăzute să înceapă la jumătatea acestei luni, dacă nu vor interveni alte probleme.

Transporturi Auto Botoșani și Primăria Fălticeni au solicitat recent devierea traficului greu pe ruta Cornu Luncii – Păltinoasa – Ilișești – Suceava, cerere respinsă ieri de reprezentanții Consiliului Județean Suceava, Prefecturii Suceava, Serviciului Poliției Rutiere Suceava și Secției Drumuri Naționale Suceava.

Propunerea va fi reanalizată în cursul săptămânii viitoare, când se va decide dacă circulația vehiculelor de tonaj va fi restricționată pe ruta Fălticeni – Suceava între 15 august și 15 septembrie.

Rudy Hödl

ȘTIRI