Buldoexcavator de 90.000 de euro achiziționat cu fonduri europene de un antreprenor din comuna DolheștiRural

Buldoexcavator de 90.000 de euro achiziționat cu fonduri europene de un antreprenor din comuna Dolhești

       Accesări: 11031

Europa investește în zonele rurale. Prin intermediul fondurilor nerambursabile acordate prin programele naționale de dezvoltare, numeroși antreprenori români care activează la țară au fost sprijiniți prin finanțări pentru investiții în utilaje. Unul dintre acești beneficiari este firma Iuli-Miha SRL din Dolheștii Mari, care și-a completat parcul actual cu un buldoexcavator de ultimă generație.

Utilajul, în valoare de 88.725 de euro, a fost achiziționat printr-un proiect depus anul acesta la GAL (Grupul de Acțiune Locală) Suceava Sud-Est, cu sediul în Vadu Moldovei.

Asociația reprezintă un parteneriat public privat constituit din 30 de parteneri, din care 5 unități administrativ teritoriale din județul Suceava, respectiv comunele Boroaia, Dolhești, Drăgușeni, Forăști, Vadu Moldovei, 6 asociații și fundații și 19 membri din sectorul privat.

Banii pentru buldoexcavator provin de la Uniunea Europeană și Guvernul României prin PNDR (Programul Național de Dezvoltare Rurală).

Prin politica sa de dezvoltare rurală, UE își propune să ajute zonele rurale să facă față multiplelor provocări economice, sociale și de mediu pe care le aduce secolul al XXI.

Firma dolheșteană a primit pentru achiziția buldoexcavatorului peste 62.000 de euro finanțare nerambursabilă, cofinanțarea beneficiarului fiind de aproximativ 27.000 de euro.

Iuli-Miha SRL activează în domeniul construcțiilor civile și industriale de peste 10 ani.

Școala Primară Buda
Grădinița cu Program Normal Slătioara

Ultimele proiecte din sectorul instituțional, finalizate de firma dolheșteană, sunt Școala Primară Buda și Grădinița cu Program Normal Slătioara, investiții derulate de Primăria Comunei Râșca prin PNDL.

Pe segmentul privat, societatea are în desfășurare proiectul unui bloc dintr-un ansamblu de locuințe amenajat în municipiul Fălticeni, pe strada Ion Creangă.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI