Focar de meningită într-o grădiniță din municipiul SuceavaSănătate

Focar de meningită într-o grădiniță din municipiul Suceava

       Accesări: 659

Direcția de Sănătate Publică Suceava a anunțat existența unui focar de meningită acută virală, la nivelul județului Suceava, la Grădinița cu Program Prelungit nr. 9 din Burdujeni.

Potrivit informațiilor oferite de directorul executiv Cătălina Zorescu, până marți au fost înregistrate 3 cazuri de îmbolnăvire la copii cu vârsta de 5 ani.

Copiii au fost internați, sub tratament, la Secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Suceava.

“Dat fiind potențialul mare de contagiozitate al acestei afecțiuni, gradul mare de aglomerație al acestei unități de învățământ, aprovizionarea deficitară cu substanțe dezinfectante, am propus Inspectoratului Școlar Județean Suceava emiterea unei decizii de închidere temporară a unității de învățământ, începând cu data de 24 octombrie 2018”, a declarat medicul Cătălina Zorescu.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Grădinița ar urma să rămânî închisă pe perioada necesară efectuării operațiunilor de dezinfecție a întregii unități preșcolare.

Dezinfecția va fi făcută cu firme specializate, cu substanțe eficiente și autorizate de Ministerul Sănătății, sub supravegherea personalului medical din unitate.

“Am solicitat de asemenea sa fie informați toți părinții despre situația existentă și despre necesitatea prezentării copiilor la medic în cazul apariției unor simptome de boală. Vom reveni cu informații în funcție de evoluția situației epidemiologice”, a precizat șefa DSP Suceava.

ȘTIRI