Foc de avertisment și urmărire pentru prinderea unui bărbat care fura componente de la rețeaua feroviarăRural

Foc de avertisment și urmărire pentru prinderea unui bărbat care fura componente de la rețeaua feroviară

       Accesări: 66

feroviar

foto arhiva

                   Potrivit IPJ Suceava, sâmbătă, 14 noiembrie 2015, în jurul orei 11.00, poliţiştii din cadrul Serviciului de Poliţie Transporturi Suceava au fost sesizați de către un angajat al căilor ferate Suceava despre faptul că, o secţiune de cale ferată prezintă defecţiuni prin întreruperea semnalului. În urma deplasării în teren a personalului căilor ferate, s-a constatat faptul că din anumite pichete circuite lipsesc mai multe transformatoare.

S-a constituit o echipă operativă formată din poliţişti din cadrul Serviciului de Poliţie Transporturi Suceava care s-a deplasat la fața locului, ocazie cu care  au constatat că cele sesizate se confirmă, piesele respective fiind sustrase. În continuarea cercetărilor în vederea identificării autorilor, poliţiştii s-au deplasat  pe calea ferată spre podul C.F.R. care traversează râul Suceava în zona cartierului Iţcani. Aici au observat  o persoană  pe malul stâng al răului Suceava, în aval, care incinera nişte bunuri. Odată ajunşi în dreptul persoanei, poliţiştii şi lucrătorul din cadrul căilor ferate au constatat că bunurile incendiate sunt componentele CFR menţionate ca fiind sustrase. S-a procedat la somarea persoanei, dar acesta în momentul în care i-a observat a sărit în apă, cu intenţia de a părăsi locul respectiv şi a se sustrage cercetărilor.

Persoana în cauză a fost somată din nou, cu somaţia legală „STAI CĂ TRAG”, avertisment ce a fost repetat de mai multe ori. Ulterior, s-a procedat la efectuarea unui foc de avertisment în plan vertical, dar persoana în cauză nu s-a supus somaţiei continuându-şi deplasarea prin apă. Întrucât acesta se deplasa înot şi nu se putea efectua foc asupra membrelor inferioare, un poliţist a sărit în apă, continuând urmărirea persoanei suspecte înot şi mai apoi pe malul drept al râului. După o urmărire de aproximativ 500 – 700 de metri,  s-a reuşit prinderea şi imobilizarea persoanei bănuite, care a fost încătuşată şi condusă la sediul Postului de Poliţie TF Suceava, în vederea identificării şi continuării cercetărilor.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că persoana bănuită este un bărbat de 52 de ani din municipiul Suceava, cu antecedente penale.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În cauză se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de  ”Furt calificat”, pentru documentarea activităţii infracţionale şi asigurarea materialului probator pentru tragere la răspundere penală.

În urma activităţilor de cercetare penală şi a probatoriului administrat, în cauză s-a dispus reţinerea bărbatului de 53 de ani pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în arestul IPJ Suceava, urmând a fi prezentat instanţei competente cu propunere de arestare preventivă.

ȘTIRI