Foc de armă pentru reținerea unui suspect de contrabandă la Spătărești. Au fost confiscate țigări în valoare de 170.000 de leiActualitate

Foc de armă pentru reținerea unui suspect de contrabandă la Spătărești. Au fost confiscate țigări în valoare de 170.000 de lei

       Accesări: 3939

Polițiștii din Fălticeni au fost nevoiți să facă uz de armă pentru a opri o persoană suspectă de contrabandă cu țigări.

S-a întâmplat în seara zilei de joi, 1 februarie, în localitatea Spătărești.

Potrivit Inspectoratului de Poliție al Județului Suceava, la ora 21.00, în timp ce acționa pe DN 2E, în localitatea Spătărești, un echipaj rutier din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni  a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism. Conducătorul auto nu s-a conformat, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia, bărbatul părăsind, la un moment dat, partea carosabilă şi intrând pe un teren viran, unde a abandonat vehiculul și a fugit fiind urmărit de polițiști.

“În timpul urmăririi, agenții de poliție l-au somat de mai multe ori verbal pentru a se opri și, întrucât persoana în cauză și-a continuat deplasarea, unul dintre poliţişti a efectuat un foc de armă în plan vertical cu armamentul din dotare, moment în care suspectul s-a oprit, fiind imobilizat și încătușat”, precizează purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Conducătorul auto a fost identificat de polițiști. Este vorba despre un bărbat, în vârstă de 32 de ani, din comuna Bilca.

În urma controlului efectuat în interiorul autoturismului, polițiștii au găsit 14.455 pachete cu țigări de proveniență Duty Free, bunuri pentru care acesta nu a putut prezenta documente legale de proveniență.

Autoturismul, în valoare de aproximativ 4.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul poliției, iar țigările, în valoare de circa 170.000 lei, au fost ridicate în vederea cercetărilor.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, ce va fi soluționat procedural.

ȘTIRI