Tehnocon va amenaja noua Maternitate din FălticeniLocal

Tehnocon va amenaja noua Maternitate din Fălticeni

       Accesări: 2278

Din vara acestui an la Fălticeni va funcționa cea mai nouă maternitate din județul Suceava. Va fi prima de acest gen care se va construi după mai bine de 120 de ani. Actuala unitate funcționează într-o clădire a unei fundații care nu mai prezintă siguranță și totodată trebuie eliberată pentru a face loc unui proiect imobiliar.

Maternitatea cu toate cele trei secții va fi transferată pe strada Ion Creangă, în clădirea fostei Școli Generale numărul 5.

Pentru a se muta aici, unitatea medicală trebuie să întrunească toate normele impuse de legislația actuală.

Lucrările de modernizare sunt posibile după încheierea licitației desfășurate pentru atribuirea proiectului de reabilitare la interiorul clădirii.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

La licitație au participat patru operatori economici din București, Brăila, Iași și Fălticeni. Câștigătoare este firma locală de construcții Tehnocon, gestionată de Constantin și Vlad Simeria. Agentul economic din Fălticeni a oferit cel mai mic preț.

Contractul de lucrări s-a semnat astăzi, 8 aprilie 2016, la Primăria Fălticeni, în prezența șefului administrației locale, Cătălin Coman.

Lucrările de construcție vor începe cel mai târziu la data de 18 aprilie 2016.

Interiorul clădirii va fi reabilitat în totalitate și reorganizat astfel încât să corespundă normelor și standardele medicale actuale. Imobilul Maternității de pe strada Ion Creangă va necesita investiții în valoare de peste 1 milion de lei.

Noua Maternitate va fi prima unitate medicală din Fălticeni care se construiește exclusiv cu fonduri de la bugetul local.

Autoritățile locale promit standarde europene în ceea ce privește condițiile hoteliere.

ȘTIRI