Finanțare de peste 1 milion de euro obținută pentru reabilitarea unor clădiri importante din FălticeniLocal

Finanțare de peste 1 milion de euro obținută pentru reabilitarea unor clădiri importante din Fălticeni

       Accesări: 2069

Primăria Fălticeni a anunțat semnarea contractelor de finanțare pentru alte două proiecte de investiții.

Este vorba despre reabilitarea și modernizarea clădirilor în care funcționează în prezent Biblioteca Municipală “Eugen Lovinescu” și Școala Gimnazială “Ion Irimescu”.

Contractele au fost semnate în această dimineață, la București, de către primarul Cătălin Coman.

Edilul precizează că valoarea însumată a celor două finanțări depășește suma de 1 milion de euro.

Proiectele vor fi finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală și Fondul de Dezvoltarea și Investiție.

Primarul Coman a fost însoțit la semnarea contractelor de deputatul Alexandru Rădulescu, despre care șeful municipalității afirmă că este unul dintre principalii susținători ai demersurilor pentru obținerea finanțărilor.

La sediul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației, în prezența subsecretarului de stat Cristian Șologon, a fost semnat contractul de finanțare pentru “Restaurarea monumentului istoric Muzeul Fălticenilor Vasile Ciurea, care se va derula prin Programul Național de Dezvoltare Locală, cu o valoare a investiției de 2.698.957,48 lei.  

În această clădire, construită în anul 1853, a funcționat, începând din anul 1930, Muzeul Fălticenilor (constituit în anul 1919). În prezent, în clădirea monument istoric își desfășoară activitatea Biblioteca Municipală “Eugen Lovinescu”.

Proiectul de reabilitare a fost inițiat, în contextul Centenarului Marii Uniri, de către deputatul Alexandru Rădulescu, în perioada în care a fost consilier personal al primarului Gheorghe Cătălin Coman, ulterior acesta susținând obținerea finanțării în calitate de parlamentar.

Al doilea proiect a fost semnat la sediul Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, pentru “Reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale Ion Irimescu”.

Finanțarea, în valoare de 2.765.856,08 lei, este asigurată prin Fondul de Dezvoltarea și Investiție.

Clădirea are destinația de școală încă din jurul anului 1897. În prezent aici învață peste 800 de copii din Fălticeni.

“Clădirea Bibliotecii Municipale, cunoscută concitadinilor noștri ca fostul Muzeu al Fălticenilor – Vasile Ciurea, și Școala Gimnazială Ion Irimescu, sunt două clădiri emblematice ale localității noastre. Valoarea finanțării pentru cele două proiecte depășește 1 milion de euro, fiind asigurată din fonduri guvernamentale.

Țin să le mulțumesc celor care au susținut alocarea fondurilor pentru aceste proiecte importante ale municipalității. În special, vreau să remarc implicarea domnului Rădulescu în obținerea finanțării pentru reabilitarea Muzeului Fălticenilor, proiect pe care l-a inițiat în perioada în care l-am avut colaborator direct la Primărie., a declarat primarul Cătălin Coman.

La rândul său, deputatul Alexandru Rădulescu a ținut să precizeze:

“Mă bucur că, într-o perioadă în care agenda publică este ținută doar de știri despre cine trădează, cine înșeală, cine nu respectă angajamentele față de proprii alegători, se întâmplă și lucruri care reprezintă normalitatea. Se întâmplă ca persoanele care au fost desemnate să reprezinte comunitățile locale, fie în primării, fie în Parlamentul României, să-și respecte cuvântul dat, așa cum se întâmplă în cazul multelor realizări ale Municipiului Fălticeni”.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI