Finanțare de 1 milion de euro aprobată pentru comuna Slatina: 6 kilometri de drumuri vor fi modernizațiActualitate

Finanțare de 1 milion de euro aprobată pentru comuna Slatina: 6 kilometri de drumuri vor fi modernizați

       Accesări: 2979

Una dintre comunitățile aflate în zona Fălticeni se dezvoltă cu pași repezi. Comuna Slatina începe să respire aerul normalității, odată cu implementarea de noi proiecte și derularea unor investiții în educație, sănătate și infrastructură. După vara anului 2016, primarul Vlad Gherman și-a atins toate obiectivele promise în campania electorală.

Ultimul și cel mai nou proiect prinde deja contur pentru Comuna Slatina, una dintre localitățile cu o infrastructură rămasă mult în urmă.

Astăzi, 20 decembrie, edilul Vlad Gherman a semnat la Iași contractul de finanțare pentru un nou proiect AFIR, cu fonduri europene în valoare totală de 4,5 milioane de lei (1 milion de euro).

Acesta vizează modernizarea și asfaltarea unor drumuri care, în prezent, sunt pietruite.

„Sunt bucuros și mulțumit că am reușit să semnăm pentru un nou proiect destinat unor lucrări importante de infrastructură.”, ne-a declarat Vlad Gherman. „Sunt fonduri în valoare totală de 1 milion de euro. Acești bani vor fi investiți în modernizarea infrastructurii rutiere. Sper ca în primăvara anului viitor, după Paști  să începem efectiv lucrările pe aceste drumuri.”

Edilul Gherman mai spune că aprobarea alocării fondurilor europene nu s-a obținut deloc ușor, succesul unui astfel de proiect fiind didactat de munca temeinic făcută de colegii din Primărie. El a subliniat că punctajul este greu de obținut date fiind condițiile impuse în ghidul de finanțare.

Drumurile asfaltate reprezintă doar 10% din rețeaua totală de drumuri de pe teritoriul comunei Slatina.

Prin noul proiect vor fi asfaltați câte 2 kilometri de drum în fiecare sat al comunei, respectiv Găinești, Herla și Slatina.

Tot anul viitor este așteptată asfaltarea drumului județean Slatina – Mălini, care, de asemenea, are finanțarea și cofinanțarea asigurată.

Comuna Slatina are finanțări aprobate în prezent, sau proiecte în derulare în valoare de 8 milioane de euro.

ȘTIRI