Finanțare aprobată prin Programul Erasmus+ pentru Filiala Suceava din cadrul Societății de Geografie din RomâniaEducație

Finanțare aprobată prin Programul Erasmus+ pentru Filiala Suceava din cadrul Societății de Geografie din România

       Accesări: 508

Programul european pentru susținerea educației și formării profesionale are un nou beneficiar. Filiala Suceava din cadrul Societății de Geografie din România a primit recent finanțare pentru un proiect de mobilitate individuală, K 104 – Educația adulților, cu titlul „Interese comune pentru dezvoltarea profesională sustenabilă.” Acesta va fi implementat timp de 16 luni, în perioada 23 iulie 2018 – 22 noiembrie 2019.

Proiectul, finanțat prin Programul Erasmus+, are mai multe obiective.

Unul dintre acestea este creșterea competențelor în domeniul formării continue prin dobândirea, de către cinci beneficiari a unor noi metode și tehnici de învățare a adulților, prin explorarea unei varietăți de practici de învățare utilizate în spațiul european, răspunzând orientărilor educaționale internaționale de referință în domeniu.

Potrivit profesorului doctor Marcel Porof, directorul SGR Filiala Suceava, proiectul urmărește dezvoltarea competențelor pentru viață. Mai exact lucrul în echipă, comunicarea directă și în rețea, managementul timpului, relaționarea interpersonală, autoevaluarea și atitudinile necesare: respect față de sine și față de mediu, încredere în sine, toleranță, nondiscriminare, spirit civic în vederea dezvoltării personale și profesionale necesare unei activități de calitate în cadrul organizației.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Pe de altă parte se dorește dezvoltarea în rândul beneficiarilor a valorilor europene prin învățare nonformală, mai accesibilă, pentru o viață democratică în Europa, punându-se accent pe diversitate culturală, democrație sustenabilă, egalitate de șanse, nondiscriminare, combaterea rasismului și a atitudinilor necesare unui bun cetățean european (respect pentru persoane, spirit civic, responsabilitate, toleranță).

Un alt obiectiv este acela al formării beneficiarilor pentru cercetarea spațiului geografic, natural și a valorilor culturale în vederea dezvoltării durabile.

Pentru realizarea acestor obiective, proiectul prevede participarea unui număr de cinci membri activi ai societății la trei cursuri de formare continuă ce vor avea loc în Lituania, Islanda și Croația.

Cursurile amintite sunt „The Baltic Chain”, organizat la Vilnius, Lituania (1.8.2019–10.8.2019), „Sensitisation training with reference to migration, racism, discrimination, culture and diversity” din Islanda, (22–28.9.2019) și „Intercultural Communication in Education” ce se va desfășura la Split, Croația (21–25.10.2019).

ȘTIRI