Finală italiană la US Open: Halep și Williams eliminate de două veterane ale circuitului mondialSport

Finală italiană la US Open: Halep și Williams eliminate de două veterane ale circuitului mondial

       Accesări: 108

foto - usopen.org

foto – usopen.org

Italianca Roberta Vinci, numărul 43 în clasamentul feminin, a produs surpriza anului în tenisul mondial. Vinci i-a interzis americancei Serena Williams visul de a face Marele Șlem în acest an, la ea acasă. Roberta a învins-o pe Serena, marea favorită a US Open, în trei seturi: 2-6/ 6-4/ 6-4. A fost prima victorie a italiencei în fața Serenei.

În acest an finala de Grand Slam de la Flushing Meadows va fi una sută la sută italiană. Finala este programată sâmbătă, 12 septembrie, de la ora 18, ora României.

foto – usopen.org

Vinci o va întâlni în finală pe Flavia Pennetta (numărul 26 mondial), care a învins-o pe Simona Halep în două seturi 6-1 / 6-3.

“Am jucat multe meciuri în SUA, nu e uşor să fii sută la sută în fiecare zi. Am jucat semifinale pentru prima oară aici, aşa că e bine. Am avut emoţii înainte de meci, le-am simţit în stomac. Nu a fost uşor să intru pe teren. Dar nu vreau să-mi găsesc scuze. Ea a fost mai bună, a jucat foarte bine”, a declarat după meci Simona Halep.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Prezența în semifinale i-a adus Simonei Halep un câștig în sumă de 805.000 de dolari și 7800 de puncte în clasamentul mondial WTA.

ȘTIRI