Final de an școlar la Școala Postliceală Sanitară CSE Fălticeni: Absolvenții au depus jurământul asistenților medicaliLocal

Final de an școlar la Școala Postliceală Sanitară CSE Fălticeni: Absolvenții au depus jurământul asistenților medicali

       Accesări: 3837

S-a încheiat anul școlar și pentru cei care s-au pregătit în domeniul sanitar. Cursanții din ciclul terminal al Școlii Postliceale Sanitare CSE (Centrul de Studii Europene) Fălticeni și-au rămas bun, într-un cadrul festiv, de la cadrele didactice care i-au pregătit în ultimii trei ani. Cei 74 de absolvenți de la clasele de asistent medical generalist și asistent de farmacie.

Festivatea de final de an școlar s-a desfășurat miercuri, 20 iunie, în amfiteatrul Colegiului Național „Nicu Gane” în prezența profesorilor de la Centrul de Studii Europene și a invitaților, oficialități ale Primăriei Fălticeni, reprezentanți ai ISJ Suceava și ai altor școli particulare cu profil sanitar.

Invitații au ținut discursuri prin care și-au arătat aprecierea față de profesionalismul actului didactic și încrederea privind pregătirea riguroasă a unei noi generații de asistenți.

În cadrul evenimentului, absolvenții au depus jurământul asistenului medical care cuprinde îndatoririle morale în exercitarea acestei profesii.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

„În numele Vieţii şi al Onoarei, jur să îmi exercit profesia cu demnitate, să respect fiinţa umană şi drepturile sale şi să păstrez secretul profesional. Jur că nu voi îngădui să se interpună între datoria mea şi pacient consideraţii de naţionalitate, rasă, religie, apartenenţă politică sau stare socială. Voi păstra respectul deplin pentru viaţa umană chiar sub ameninţare şi nu voi utiliza cunoştinţele mele medicale contrar legilor umanităţii. Fac acest jurământ în mod solemn şi liber!”

Cei mai studioși elevi din cele trei clase postliceale au fost premiați de către diriginți, în timp ce invitații au primit diplome de excelență.

Îmbrățișările, florile și zâmbetele nu au lipsit de la ceremonia de adio, ultima zi pe care elevii promoției 2015-2018 au petrecut-o alături de diriginții Mirela Olteanu, Liliana Filip și Constantin Maftei.

Așa cum se obișnuiește în mediul preuniversitar, absolvenții cu cele mai bune rezultate în cei trei ani de studiu au primit titlul de Șef de promoție care i-a revenit absolventului Ilie Topliceanu de la medicină generală și absolventei Petruța Aurora Bistricean la clasa asistenților de farmacie.

Festivitatea s-a încheiat cu un spectacol artistic.

Pentru absolvenții școlii sanitare abia acum începe greul. Examenele bat la ușă pentru a cincea serie de asistenți care s-a pregătit la CSE Fălticeni.

Cei care vor îmbrăca halatele albe în spitale și farmacii vor susține cele trei probe ale testului final în luna iulie.

Până ieri elevii au urmat cursuri de zi. Conținutul teoretic a fost predat în cei trei ani de studiu la clasele corpului B ale Colegiului Național „Nicu Gane”, iar partea practică s-a desfășurat la Spitalul Municipal Fălticeni.

Școala Postliceală Sanitară de la Centrul de Studii Europene din Fălticeni este singura școală sanitară acreditată de către Ministerul Educației Naționale. Printre doctorii care susțin cursuri la CSE sunt medicii specialiști Maria Tomescu și Manuela Velicu.

Candidații care vor trece de examen vor primi diplome care sunt recunoscute cu drept de practică în sistemul sanitar din Uniunea Europeană.

ȘTIRI