Filmul „De ce eu?” va avea două proiecţii la FălticeniEveniment

Filmul „De ce eu?” va avea două proiecţii la Fălticeni

       Accesări: 148

Povestea inspirată de destinul tragic al procurorului Cristian Panait, De ce eu?, în regia lui Tudor Giurgiu, va avea două proiecții speciale la Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic” din Fălticeni duminică, 22 martie, de la 17.00 și 19.30.

Echipa filmului se va întâlni cu publicul din Fălticeni la proiecția de seară și va răspunde întrebărilor.

Biletele pot fi achiziționate în avans, de marți, 17 martie, până sâmbătă, de la Centrul Cultural (str. Maion Ioan, nr.1), între 8.00 și 16.00. În ziua proiecției, duminică, biletele se pot cumpăra până la ora 19.00. Preţul unui bilet este de 8 lei.

POSTER-RO-1280De ce eu? a avut premiera mondială la Festivalul de la Berlin și rulează în cinematografele din România din 27 februarie. Filmul a fost văzut până în prezent de peste 35.000 de spectatori în România – un debut spectaculos pentru o producție românească.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În paralel cu filmul a fost lansată și campania „Singur împotriva tuturor”, inițiată de echipa De ce eu?, Expert Forum (EFOR) și HotNews.ro. Este un demers de încurajare a luptei împotriva presiunilor de orice tip, exercitate de către șefi de instituții, politicieni sau magistrați împotriva celor mulți care lucrează în sistem, fie el public sau privat. Pe Hotnews.ro, dar și pe deceeu@hotnews.ro, sunt așteptate povești ale unor oameni care au avut curajul să înfrunte instituții, să demaște ilegalități și abuzuri, să schimbe legi.

Thriller-ul politic este inspirat de cazul real al procurorului Cristian Panait, care s-a sinucis în 2002, la doar 29 de ani, în contextul anchetei asupra procurorului Alexandru Lele din Oradea și a presiunilor exercitate asupra sa.

Cristian (Emilian Oprea) este un tânăr procuror idealist care încearcă să rezolve un complicat caz de corupție în tumultuosul context social-politic din România anilor 2000. El investighează cazul unui coleg procuror suspectat de luare de mită, fals şi uz de fals, sustragere de documente. Ancheta are însă implicaţii la nivel extrem de înalt și îi spulberă tânărului magistrat încrederea în justiţie. Încercând să descopere adevărul, Cristian intră într-o zonă periculoasă și se expune unor revelații dureroase și neașteptate.

Personajul inspirat de Panait este jucat de Emilian Oprea, actor la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila, aflat la debut în rol principal într-un lungmetraj de cinema. Distribuția este întregită Mihai Constantin, Andreea Vasile, Dan Condurache, Liviu Pintileasa, Mihai Smarandache, Alin Florea, Lucreția Mandric, Sore Mihalache, Ionuț Caras, Virgil Ogășanu.

De ce eu? este produs de Libra Film, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Bulgarian National Film Center, Eurimages, Programul MEDIA și SEE Cinema Network, cu participarea HBO România. Co-producători: Hai-Hui Entertainment, Chouchkov Brothers, Cor Leonis Films.

În România, filmul este distribuit de RO Image 2000, în colaborare cu Transilvania Film.

ȘTIRI