Filmul accidentului teribil de la Vadu Moldovei: Tinerii din Bogdănești și Râșca au murit striviți sub un morman de fiareActualitate

Filmul accidentului teribil de la Vadu Moldovei: Tinerii din Bogdănești și Râșca au murit striviți sub un morman de fiare

       Accesări: 29593

Tragedia nopții în România s-a produs pe o șosea națională din zona Fălticeni. Cinci persoane au murit într-un accident extrem de grav, după ce mașina în care se aflau s-a izbit violent într-un autocamion. Sunt tineri care aveau tot viitorul în față și care, din păcate, au sfârșit striviți sub un morman de fiare.

Narcis (21 ani), Iustin (17 ani), Gabriel (17 ani), Ionuț (17 ani) și Ion (18 ani) nu au avut nicio șansă să supraviețuiască, impactul mult prea violent zdrobind anumite părți din trupul lor.

Este cel mai grav eveniment rutier din acest an și una dintre tragediile care completează lista accidentelor mortale care aduc județul Suceava pe primul loc în România, într-un clasament al pierderilor de vieți omenești, depășind Timișul, Constanța și Bucureștiul, și un locul doi pentru zona Fălticeni pe care îl ocupă în aceeași statistică neagră, dar la nivelul județului Suceava.

Tinerii se întorceau de la club

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Cei cinci tineri se întorceau de la un club din Vadu Moldovei. Era trecut de ora 2 noaptea când au părăsit localul. Se îndreptau, cel mai probabil, spre casele lor.

N-au mai apucat să-și vadă părinții pentru că la scurt timp și-au pierdut viața.

Narcis, șoferul mașinii, a venit să îi ia pe ceilalți patru prieteni, însă avea să fie și ultimul drum pe care îl va face la volanul mașinii, un Ford Focus.

La ora 2.30 s-a întâmplat nenorocirea. Impactul cu autocamionul s-a produs în fața unei gospodării din Vadu Moldovei. Proprietarul a ieșit din casă și a sunat la 112 anunțând incidentul.

La prima vedere el a crezut că este vorba doar de un autotren ajuns pe terenul alăturat, însă la o privire mai atentă a văzut mașina, victimele și resturile împrăștiate ale mașinii spulberate.

Impact deosebit de violent

Accidentul s-a produs pe carosabil umed, după ce în seara precedentă plouase fără încetare. Într-un viraj la dreapta, curbă semnalizată cu indicatoare reflectorizante, pe un sector de drum marcat cu linie continuă și unde depășirea este interzisă.

Tinerii din Râșca și Bogdănești se deplasau pe direcția Vadu Moldovei – Fălticeni.

Din datele anchetatorilor reiese că șoferul a pierdut controlul mașinii, intrând pe contrasens și izbindu-se frontal de un autotren, înmatriculat în Turcia, care circula regulamentar.

Impactul s-a produs chiar la ieșirea din viraj, cele două vehicule ajungând pe un teren deschis, oprindu-se la aproximativ 30 de metri distanță de locul tamponării.

Coliziunea frontală a fost atât de violentă, încât motorul și una dintre roțile mașinii Ford Focus au fost dislocate complet și aruncate pe marginea drumului.

Intrat sub roțile autocamionului, autoturismul s-a făcut praf.

Vieți spulberate

Doar un miracol putea să-i țină în viață pe Narcis (21 ani), Iustin (17 ani), Gabriel (17 ani), Ionuț (17 ani) și Ion (18 ani). Patru dintre aceștia sunt elevi ai Colegiului „Vasile Lovinescu” din Fălticeni.

După impactul frontal cu autotrenul, mașina s-a transformat într-un morman de fiare.

Partea din față a fost pur și simplu deformată, împinsă înspre mijlocul mașinii.

Scaunele șoferului și pasagerului din dreapta au ajuns lipite de cele din spate, iar bordul era distrus complet. În jurul mașinii erau împrăștiate mai multe componente ale mașinii, volanul, schimbătorul cutiei de viteze, componente ale bordului și parbrizul.

Airbagurile autoturismului nu au mai fost de niciun folos. Coliziunea puternică i-a strivit pe cei cinci tineri în habitaclu.   

Intervenția pompierilor nu a fost deloc ușoară. Lucrătorii de pe modul de descarcerare al Detașamentului Fălticeni au lucrat zeci de minute pentru a-i scoate șofer și pasageri dintre fiarele contorsionate ale unei mașini făcute „acordeon”. 

Narcis s-a întors din Anglia de doar câteva zile și urma să înceapă cursurile pentru obținerea permisului pentru categoria C. Avea carnet de conducere de trei ani și niciun accident la activ.

Șoferul autocamionului, în vârstă de 55 de ani, nu a pățit nimic, deși acuza unele dureri în zona picioarelor. El a fost testat cu alcooltestul, rezultatul fiind negativ.

Acestuia i-au fost recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

Oamenii legii au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de „ucidere din culpă”.

Cel mai grav accident din acest an

Zona Fălticeni se află pe harta roșie a accidentelor rutiere din județul Suceava. Este situată pe locul doi ca număr de accidente mortale și accidente cu victime.

Tragedia de la Vadu Moldovei este cel mai grav accident rutier petrecut anul acesta pe șoselele din zona Fălticeni. În decursul celor aproape 12 luni și-au pierdut viața 10 persoane, toți fiind tineri.

Anul trecut s-au petrecut alte tragedii pe șoselele naționale și județene din comunele arondate municipiului. Un incident teribil s-a petrecut în octombrie 2017, la intrarea în Comuna Cornu Luncii, când șase persoane au fost spulberate de un șofer care circula cu viteză excesivă și care se urcase băut la volan.

Atunci și-au pierdut viața preotul Petru Gavril, două fiice ale acestuia, sora preotului, soțul acesteia și autorul accidentului.

Loc al tragediilor

Virajul de pe DN2, situat aproape de limita localității Vadu Moldovei cu Fântâna Mare, este semnalizat cu panouri reflectorizante. Aici s-au mai produs și alte evenimente rutiere.

Exact în locul în care s-a produs impactul dintre cele două vehicule, acum 10 ani s-a produs un alt accident mortal. Două femei din Brașov, ce se întorceau de la un pelerinaj la Cacica, și-au pierdut atunci viața.

Ele se aflau într-un autoturism ce a fost lovit, în plin, tot de un autocamion.

Crucea de la marginea drumului stă mărturie în acest sens. 30 metri mai încolo s-au stins, azi noapte, alte cinci vieți. Tineri care aveau toată viața înainte.

ȘTIRI