Festivalul Tradiţional al Meşteşugarilor nu este finanţat din banii bugetului local al Municipiului FălticeniLocal

Festivalul Tradiţional al Meşteşugarilor nu este finanţat din banii bugetului local al Municipiului Fălticeni

       Accesări: 3139

Astăzi începe Festivalul Tradiţional al Meşteşugarilor. Primarul Cătălin Coman a ținut să făcă precizări legate de finanţarea manifestărilor şi a artiştilor. Edilul municipalității s-a referit la alegerea datei de desfăşurare a festivalului.

Evenimentul este organizat de SC Viobeti Conimpex SRL Bucureşti.

Calitatea de partener a municipiului Fălticeni a fost aprobată de Consiliul Local Fălticeni. Finanţarea manifestărilor pe durata celor trei zile ale evenimentului revine exclusiv firmei partenere.

„Includerea municipiului Fălticeni în circuitul naţional al Festivalului Tradiţional al Meşteşugarilor a fost discutată cu firma bucureşteană încă din luna martie, la solicitarea acesteia. Propunerea avansată de această firmă, cu experienţă în organizarea unor evenimente de amploare în România, a fost de la început una avantajoasă pentru administraţia locală, în sensul că singura obligaţie care ne revine este aceea de a asigura utilităţile şi salubrizarea pe durata desfăşurării manifestărilor.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

De la bugetul local nu cheltuim niciun leu pentru plata artiştilor invitaţi la Fălticeni, această obligaţie fiind asumată de firma parteneră. Data rezervată evenimentului de la Fălticeni a fost propusă de organizator, având în vedere programarea şi în alte localităţi din România.

Ne bucură faptul că în ultimii ani Fălticeniul a fost şi continuă să fie în atenţia marilor producători de spectacole din România, iar fălticenenii pot să vadă la ei acasă artişti pe care, în alte situaţii, nu ne permitem să-i ofertăm cheltuind bani publici”, precizează primarul Gheorghe Cătălin Coman.

În cele trei zile de festival, în Piaţa Nada Florilor din Fălticeni vor concerta artişti importanţi.

Vor evolua Margareta Clipa, Laura Lavric, Ion Paladi, Laura Haidău, Lorenna, Alexandru Recolciuc, trupele Sarmalele Reci, ABB Band, Jull.

Concertele se vor desfășura în fiecare seară de la ora 20. Intrarea este liberă.

ȘTIRI