Festivalul ”Hora Rădășenilor” se va desfășura pe 30 augustRural

Festivalul ”Hora Rădășenilor” se va desfășura pe 30 august

       Accesări: 714

Știu și de muncă dar și de voie bună. Locuitorii din Rădășeni vor petrece din nou momente plăcute împreună, cu ocazia unui eveniment așteptat cu interes. Chiar dacă este programată la sfârșitul verii calendaristice, ”Hora Rădășenilor” rămâne o manifestare binevenită care include momente festive, artistice și folclorice.

Singura schimbare este ziua desfășurării festivalului.

Dacă anul trecut s-a organizat pe 15 iunie, anul acesta ”Hora Rădășenilor” va avea loc pe 30 august.

Autoritățile locale au fost nevoite să mute manifestarea la o dată ceva mai potrivită, astfel încât și rădășenenii care s-au întors din străinătate să poată participa la sărbătoarea comunei lor natale.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

”Inițial am vrut să optăm pentru 15 sau 16 august, însă atunci are loc cel mai mare număr de festivaluri din România”, ne-a declarat primarul Neculai Perju. ”Ne-a fost imposibil să găsim o scenă, iar artiștii avea deja stabilite concerte în alte părți. Ne-am decis, în final, să mutăm data festivalului la 30 august pentru ca și consătenii noștri care vin de peste hotare să se poată bucura și participa la ”Hora Rădășenilor”.

Edilul comunei mai spune că anul viitor se va stabili definitiv data festivalului. Cel mai probabil aceasta va fi în luna iunie. Cert este că evenimentul va fi organizat după Rusalii.

La ediția din acest an vor fi celebrate 11 familii care împlinesc 50 de ani de căsnicie. Este plănuită și acordarea unui titlu de cetățean de onoare sculptorului Mihai Grumăzescu din Pocoleni.

Festivalul îi va avea ca invitați pe dansatorii și soliștii vocali ai Ansamblului Artistic ”Ciprian Porumbescu”, grupul Balada condus de profesorul interpret Maria Tanasă, formațiile de dansuri și grupurile vocale din Câmpulung Moldovenesc, Dolhești, Mălini și Râșca. Pe scenă vor evolua și tineri interpreți de muzică populară din comuna gazdă.

Evenimentul va avea loc începând cu orele amiezii la fosta ”Cabană Rădășeni”.

ȘTIRI