Festivalul Fanfarelor debutează astăzi la FălticeniActualitate

Festivalul Fanfarelor debutează astăzi la Fălticeni

       Accesări: 105

fanfara
Roadele toamnei și bunătățile cu gust autentic fac casă bună cu muzica. Pentru că se dorește un eveniment cuprinzător, Târgul Mărului include și câteva manifestări artistice. Dacă ieri, pe scena din piața Nada Florilor, au avut loc mai multe recitaluri și un concert folk susținut de Mircea Vintilă, astăzi publicul va asista la o premieră.

Festivalul Fanfarelor este una din surprizele pregătite de Primăria Fălticeni și va începe la ora 12.30 cu Parada Fanfarelor.

Ansamblurile muzicale vor putea fi văzute pe străzile principale din municipiu, aceasta urmând să se îndrepte spre centrul localității unde vor avea loc activitățile artisitice. Programul muzical va începe la ora 13 și se va încheia în jurul orei 16.

Invitații de la ediția inaugurală sunt Fanfara „Brazii Bucovinei” din Sf. Ilie, Fanfara „Vuietul Şomuzului” de la Preutești, Fanfara „Trandafirul” de la Calafindești, Fanfara „Izvoraşul” din Liteni, Fanfara de la Fântânele și Fanfara „Valea Siretului” din Dolhasca. În cadrul manifestării vor mai evolua soliștii Alexandru Sahlean, Alexandra Dan, Mădălina Lupu Popii, Denisa Apetri și Gheorghiță Rotaru.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Grup folcloric „Cetinița” de la Boroaia va completa programul muzical al primei ediții Festivalul Fanfarelor.

Printre participante va fi și Fanfara 10 Prăjini din satul ieșean cu același nume.

Un ansamblu muzical exista pe vremuri și la Fălticeni. În urmă cu mai bine de 110 ani fanfara Regimentului 16 Dorobanţi era nelipsită de la manifestările oficiale care evocau diverse momente importante din istoria țării.

Rudy Hödl

ȘTIRI