Festivalul Birlic continuă cu spectacole și lansări de carteActualitate

Festivalul Birlic continuă cu spectacole și lansări de carte

La Fălticeni este în desfășurare, până duminică, 27 august, a 7-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru Tineret „Gr. V. Birlic”.

Festivalul s-a deschis cu o comedie savuroasă prezentară pe scena Centrului Cultural „Gr. V. Birlic” de actorii Ateneului din Iași.

„Atenție, aterizăm!”, adaptarea comediei franțuzești „Boeing Boeing”, de Marc Camoletti, a primit aplauze îndelungate din partea publicului spectator.

De un interes deosebit s-a bucurat și întâlnirea de suflet pregătită de Asociația Fălticeni Cultural, cu preotul Părintele Constantin Necula, care a ținut o conferință și a discutat cu publicul pe tema ”Tinerii în Biserică”.

Ziua a 2-a (Marți, 22 august)

9:00 – 12:00 – Repetiție tehnnică cu trupele participante în concurs la sala de spectacole a Centrului Cultural ”Gr. V. Birlic”.

14:00 – “Ateneul din Iași”– Spectacolul  ”PETER PAN” (Spectacol pentru copii).

17:00 – Trupa de teatru ”Birlic” – Spectacolul “HARAP ALB”, Regia: Ovidiu Cuncea.

19:00 – Lansarea cărților: ”Reconstituiri cu Ileana Popovici” (Autor: Radmila Popovici), ”Carmen Stănescu – Dintr-un secol în altul, pe scenă” (Autor: Ion Moldovan), ”Bucuria credinței” și Bucuria însingurării” (Autor: Pr. Constantin Necula). Invitate de onoare: Draga Olteanu Matei și Adela Mărculescu. Moment artistic: Radmila Popovici și Trupa ”Tandem”.

22:30 – Cinemateca de noapte: Filmul ”Cel ales”. Regia: Cristian Comeagă. Invitat de onoare: Bogdan Stanoevici.

 

Facebook Comments

ȘTIRI