Festivalul de Artă Medievală de la Suceava se apropie de finalRural

Festivalul de Artă Medievală de la Suceava se apropie de final

       Accesări: 93

festivalul de arta medievalaLa Suceava au loc ultimele manifestări în cadrul Festivalului de Artă Medievală. Festivalul, ajuns la ediția a IX-a, are loc în perioada 13-16 august 2015, la Cetatea de Scaun a Sucevei și Muzeul Satului Bucovinean. Organizatori sunt Primăria Municipiului Suceava, Consiliul Județean Suceava și Muzeul Bucovinei.

În cele patru zile ale festivalului, vizitatorii au putut trăi atmosfera perioadei medievale alături de ordinele de cavaleri prezente la Suceava (actori de factură medievală): Garda Cetății Sighișoara, Cetatea Bârsei, Cavalerii de Klausenburg, Cavalerii de Mediaș, Compania Draco Nigrus, Ordinul Cavalerilor de Hunedoara, Străjerii Cetății Bistrița, Ordinul cavalerilor argotici, Grupul Terra Ultrasilvana, Paladinii de Terra Medies, Ordinul Cavalerilor Lup, Ordinul Solomonarilor, Trupa de teatru Funny Art, etc..

Cavalerii și domnițele au atras atenția prin ținutele vestimentare, uniformele, armele și dispozitivele de luptă prezentate vizitatorilor. Mulți vizitatori au dorit să țină în mâinile lor spadele, scuturile și arcurile cu săgeți. Pentru copii a fost important să se fotografieze cu cavalerii și frumoasele domnițe.

Apreciate au fost și concertele de muzică medievală și tradițională organizate la Muzeul Satului Bucovinean, și piesele de teatru pentru copii.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Festivalul de Artă Medievală de la Suceava ia sfârșit în această seară, la ora 22.00.

Alex S.

[youtube=http://youtu.be/my9KNs5H8qk]

ȘTIRI