Fenomenul imigraţionist de la graniţele României va fi analizat la BucureştiNational

Fenomenul imigraţionist de la graniţele României va fi analizat la Bucureşti

       Accesări: 82

migrants_MacedoniaViceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a convocat astăzi, 27 august 2015, începând cu ora 15.00, la sediul Guvernului României, o şedinţă  a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă. Despre convocarea acestei şedinţe au fost informaţi Preşedintele României şi  Prim-ministrul.

Şedinţa are ca temă evaluarea riscurilor privind posibilul impact de securitate urmare a creşterii fenomenului imigraţionist la frontierele României.

În cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, vor fi reprezentate ministere și instituţii publice centrale: Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Public, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Mediului Apelor şi Pădurilor, Ministerul Transporturilor, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerul Economiei, Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri, Ministerul pentru Societatea Informaţională, Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Serviciul de Protecţie şi Pază, Secretariatul General al Guvernului, Cancelaria Primului-Ministru, Comisia Naţională pentru Controlul Activităţii Nucleare, Agenţia Nucleară şi pentru Deşeuri Radioactive, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

În condiţiile în care Europa se confruntă cu un fenomen imigraţionist fără precedent după a doua conflagraţie mondială, România rămâne o ţară de tranzit pentru imigranţii ilegali şi solicitanţii de azil. România este folosită ca spaţiu de tranzit pentru imigraţia ilegală către statele mai dezvoltate din vestul UE. Fluxul migrator ilegal pe teritoriul României este reprezentat de cetăţeni proveniţi din state afectate de conflicte (Siria, Afganistan, Iran, Irak, Magreb), se arată în Strategia naţională privind imigraţia pentru perioada 2015-2018.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Radu N.

ȘTIRI